Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τη ΝΕΤ

Επίκαιρη Ερώτηση του Ορέστη Κολοζώφ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, προς τον πρωθυπουργό

Να αναλάβει την ευθύνη της η κυβέρνηση και να πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της αντικειμενικής δημοκρατικής ενημέρωσης του λαού και το σταμάτημα του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας από την κρατική ΝΕΤ, ζητά ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση του κομμουνιστή βουλευτή τονίζεται:

Σε προπύργιο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας μετατρέπεται η Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ). Στο μικρό διάστημα που λειτουργεί "εκσυγχρονισμένα", σύμφωνα με τις διακηρύξεις και την πλούσια διαφήμισή του, αυτός ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός έχει δώσει απτά δείγματα για το πώς εννοεί την αντικειμενική δημοκρατική πληροφόρηση.

Μέσα από ένα μπαράζ ενημερωτικών εκπομπών, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, στο όνομα της ιστορικής έρευνας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, ξετυλίγεται μια ενορχηστρωμένη αντιδημοκρατική εκστρατεία, που δεν έχει το προηγούμενό της τα τελευταία χρόνια. Δυσφημείται η σοσιαλιστική Κούβα και ο ηρωικός αγώνας της. Συκοφαντείται η Οχτωβριανή Επανάσταση. Δημοσιογράφοι και διάφοροι συκοφάντες βρίσκουν βήμα στη ΝΕΤ για να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ιστορία του. Με το δηλητήριο του αντικομμουνισμού και τη μεθοδολογία της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας συκοφαντούνται οράματα, ιδανικά, αξίες και όποιοι τα υπερασπίζονται.

Παράλληλα, ενώ τα κρατικά κανάλια χρησιμοποιούνται κατά κόρο για την προβολή της κυβέρνησης, ο χρόνος για το ΚΚΕ συνολικά είναι ελάχιστος. Μάλιστα, συστηματικά αποκλείεται εκπρόσωπός του από μια σειρά εκπομπών πολιτικού χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, αποσιωπούνται πλήρως τα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, όπως απασχόληση, ανεργία, ασφαλιστικά κτλ. Ακόμα και ο χρόνος που διατίθονταν για το Κοινοβούλιο συρρικνώθηκε, μια σειρά εκπομπές κοινοβουλευτικού περιεχομένου "κόπηκαν".

Ετσι "ποδοπατείται" το δικαίωμα του ελληνικού λαού για δημοκρατική, αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση.

Η πρακτική αυτή κλιμακώνεται παρά τα έγκαιρα διαβήματα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στη διοίκηση της ΕΡΤ για να σταματήσουν αυτού του χαρακτήρα εκπομπές.

Ερωτάται ο πρωθυπουργός:

Προτίθεται η κυβέρνηση που έχει την πολιτική ευθύνη της δημόσιας τηλεόρασης να πάρει μέτρα, ώστε να σταματήσει από τη ΝΕΤ η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και το όργιο του αντικομμουνισμού;

Προτίθεται να παρέμβει η κυβέρνηση για να διασφαλιστεί από τη δημόσια ΝΕΤ το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού, που συντηρεί τη ΝΕΤ, για αντικειμενική, δημοκρατική πληροφόρηση, για προβολή των οξύτατων λαϊκών προβλημάτων;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΕΤ ...«συγχαρητήρια»! (2009-03-25 00:00:00.0)
Την Κυριακή στον «902» TV (2000-08-12 00:00:00.0)
Σα δε ντρέπονται εκεί στη ΝΕΤ! (1998-08-21 00:00:00.0)
Οψεις αντικομμουνισμού (1997-12-06 00:00:00.0)
Οργισμένη απάντηση στη λασπολογία (1997-11-12 00:00:00.0)
Το νέο εξάρτημα του Τσουκάτου στη ΝΕΤ (1997-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ