Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Στις 26 του μήνα η κινητοποίηση

Με τη μαζική, αποφασιστική παρουσία τους στη μεγάλη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κάνιγγος στις 26 Νοέμβρη και ώρα 5.00 το απόγευμα, με απόφαση του ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών -Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) θα απαντήσουν οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά στην κυβερνητική εμμονή στην πολιτική αφανισμού των μικρεμπόρων, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών, όπως επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων.

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους ΕΒΕ απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ). Οι δύο Ομοσπονδίες, που πρόσφατα αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη βάση της απόφασης του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα, καλούν τους ΕΒΕ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση μαζικά και δυναμικά, να ενισχύσουν το μόνο δρόμο που έχουν, που είναι ο αγώνας, ο συνεχής, ο ενωτικός, ο αποφασιστικός. Δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση θα δώσουν και οι εργαζόμενοι του ΕΟΜΜΕΧ, που η κυβέρνηση οδηγεί σε συρρίκνωση, καθώς και οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι του Πειραιά και της Νίκαιας με αποφάσεις που πήρε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Νίκαιας. Οι δύο Ομοσπονδίες αποφάσισαν επίσης την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και μετά τις 26 Νοέμβρη, με δυναμικές μορφές, ακόμα και με κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Η ΟΒΣΑ και η ΟΕΒΕΑ καλούν ους ΕΒΕ να διατρανώσουν την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, που οδηγεί καθημερινά σε κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή, παίρνει νέα μέτρα εξόντωσης των ΕΒΕ όπως:

  • Αύξηση των αντικειμενικών αξιών και της εμπορικής αμοιβής, η οποία θα αυξήσει ακόμα παραπέρα τα φορολογικά βάρη που φορτώνονται στις πλάτες των μικροεπιχειρήσεων.
  • Προχωράει στην παραπέρα συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων χρησιμοποιώντας την υπογραφή της κυβερνητικής παράταξης της ΓΣΕΕ κάτω από το κατάπτυστο κείμενο, που ήταν αποτέλεσμα της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου".
  • Καταθέτει ένα προϋπολογισμό ακόμα πιο άγριας μονόπλευρης λιτότητας, προσθέτοντας στις πλάτες των αδύνατων στρωμάτων νέα φορολογικά βάρη, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει στο απυρόβλητο τα μεγάλα κέρδη.
  • Διαλύει τον ΕΟΜΜΕΧ, ο οποίος είναι ο μοναδικός φορέας που θα μπορούσε, αναβαθμιζόμενος σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να προσφέρει πραγματική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην εθνική παραγωγή και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Παράλληλα, παραμένουν άλυτα μια σειρά άλλα χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα, που αυτές ακριβώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν δημιουργήσει, όπως η ανεξέλεγκτη δράση των πολυκαταστημάτων, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, η επαγγελματική στέγη, η παντελής έλλειψη χρηματοδότησης, το ασφαλιστικό. Για όλα αυτά, οι ΕΒΕ δεν μπορούν παρά να δίνουν σταθερά τη μάχη τους, να αγωνίζονται και να διεκδικούν δυναμικά και αποφασιστικά να δοθούν λύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις στη ΓΣΕΒΕΕ (2005-09-01 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργαζόμενους (2005-06-28 00:00:00.0)
Κοινή πάλη εργαζομένων - ΕΒΕ (2003-07-11 00:00:00.0)
Μέρα αγωνιστικής κινητοποίησης η 26 του Νοέμβρη (1997-11-05 00:00:00.0)
Στο δρόμο νέων αγώνων (1997-10-03 00:00:00.0)
Σύσκεψη - αφετηρία δυναμικών αποφάσεων (1997-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ