Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Από τον Αννα στον Καϊάφα...

Στο υπουργείο Οικονομικών παρέπεμψε τα αιτήματα των γιατρών ο υφυπουργός Υγείας, απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας με επίκαιρη Ερώτησή του με την οποία ζητούσε απαντήσεις από την κυβέρνηση για μία σειρά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς. Συγκεκριμένα καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν θα ψηφιστεί για το 1997 το ιατρικό μισθολόγιο, αν θα ρυθμίσει το θέμα των εφημεριών και αν θα αποδεχτεί το αίτημα για πλήρη μονιμότητα και αποκλειστική απασχόληση όλων των γιατρών των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης στην απάντησή του είπε ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή που ασχολήθηκε με το ιατρικό μισθολόγιο και επικαλέστηκε συνάντηση που είχαν χτες - την ώρα συζήτησης της Ερώτησης - οι εκπρόσωποι των γιατρών με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο Απ. Τασούλας απαντώντας στον υφυπουργό ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις και συγκεκριμένα τόνισε:

"Θα ψηφιστεί το μισθολόγιο; Θα ισχύσει από 1 - 1 - 97; Θα αναγνωριστεί η εφημερία ετοιμότητας; Θα ενταχθούν οι αποδοχές που είχαν ως τώρα οι τακτικές, στο βασικό μισθό; Τι θα γίνει με τη μονιμότητα που ζητούν οι γιατροί;".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι στα νοσοκομεία επειδή υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες περισσότερες και το υπουργείο έρχεται και λέει ότι το πλαφόν των υπερωριών είναι περιορισμένο. Ούτε στη δευτερολογία του ο Μ. Σκουλάκης απάντησε στα συγκεκριμένα ερωτήματα του Απ. Τασούλα αρκούμενος να πει ότι το θέμα του ιατρικού μισθολογίου είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ