Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσκλητήριο σε λαϊκή αντεπίθεση

Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, μπροστά στην ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, καλεί το λαό της Αθήνας σε δυναμική συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα, στο Πεδίο του Αρεως

Στο δρόμο του Αγώνα και της Ελπίδας, στο δρόμο της ΛΑΪΚΗΣ κινητοποίησης και της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, σε δυναμική συγκέντρωση - διαδήλωση και πορεία την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 7.00 το απόγευμα στο Πεδίο του Αρεως, καλεί το λαό της Αθήνας η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ:

"Μπροστά στην ψήφιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί σε Λαϊκή Αντεπίθεση τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες. Με τη μαζική τους συμμετοχή, να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα οργής και αποφασιστικότητας κατά της αντιλαϊκής επέλασης της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ελευθεριών του λαού.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Αθήνας καθημερινά ζουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής:

  • Η ανεργία, οι χιλιάδες απολύσεις, οδηγούν την εργατική τάξη και τη νεολαία στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
  • Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραστικά.
  • Η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια υγεία καταργούνται.
  • Η κατάργηση του 8ωρου, το ελαστικό ωράριο, η μερική απασχόληση στρώνουν το δρόμο στον εργασιακό μεσαίωνα.
  • Η φορολογική επέλαση εξανεμίζει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα.
  • Οι πόρτες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα κλείσουν για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, με τη μεθόδευση της κατάργησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
  • Ο αυταρχισμός, ο αντικομμουνισμός, η εξαγορά συνειδήσεων, αποτελούν, πλέον, τα κύρια όπλα της κυβέρνησης για την εξόντωση του λαϊκού κινήματος.Η διείσδυση των πολυεθνικών στη χώρα, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα και κλείσιμο επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας στα πλαίσια της αμερικανικής Νατοϊκής Νέας Τάξης Πραγμάτων, υποθηκεύουν το μέλλον του λαού και της χώρας.

Η Επιτροπή Πόλης πιστεύει ότι η επιτυχία της πρόσφατης πανεργατικής απεργίας, αλλά και η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, έδωσαν μια πρώτη δυναμική απάντηση στις σειρήνες της συναίνεσης, της υποταγής, του κοινωνικού διαλόγου.

Με ταξικούς αγώνες και λαϊκή συσπείρωση δημιουργούνται οι προϋποθέσεις οικοδόμησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης.

Η ΕΠ της ΚΟΑ, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ, θα δώσουν όλες τις δυνάμεις στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο σχολείο, στη γειτονιά, για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, για την επιτυχία του συλλαλητηρίου Αντεπίθεσης, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης.

Εμπρός όλοι τώρα στο δρόμο του Αγώνα και της Ελπίδας, στο δρόμο της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών (2009-10-06 00:00:00.0)
Πολιτικό άνοιγμα στις σχολές (2009-03-13 00:00:00.0)
Πλήθος περιοδειών και εκδηλώσεων σε σχολές της Αθήνας (2009-03-10 00:00:00.0)
Στη βορειοδυτική Ελλάδα (2005-11-18 00:00:00.0)
Κόκκινα πανηγύρια (2004-06-14 00:00:00.0)
ΔΙΝΟΥΝ "ΠΑΡΩΝ" λαός και νεολαία στο Πολυτεχνείο (1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ