Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΔΑΦΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στην τρομοκρατική επίθεση των φασιστοειδών στα γραφεία της ΚΟΒ Δάφνης του ΚΚΕ

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποίησαν στους δρόμους της Δάφνης, προχτές το βράδυ, εκατοντάδες κομμουνιστές, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και κάτοικοι της περιοχής, καταδίκασαν την επίθεση των "γνωστών - αγνώστων" που επιχείρησαν να κάψουν τα γραφεία της ΚΟΒ. Η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έγινε με πρωτοβουλία της ΚΟΒ Δάφνης και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι ο κόσμος συμπαρίσταται στο ΚΚΕ και καταδικάζει τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις. Σ' όλη τη διάρκεια της πορείας οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ Αντίσταση και Πάλη", "Η τρομοκρατία δε θα περάσει" κ. ά. Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία που μοιράστηκε στους κατοίκους της πόλης, ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:

"Η επίθεση αυτή δείχνει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι τα φασιστοειδή στοιχεία, για άλλη μια φορά, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό, να κάμψουν το δημοκρατικό του φρόνημα, να φρενάρουν τους αγώνες.

Ιδιαίτερα σήμερα που συνεχίζει να εντείνεται η μονόπλευρη λιτότητα, που εντείνονται τα αντιλαϊκά μέτρα, που χτυπιούνται οι κατακτήσεις του λαού. Σήμερα που, μετά τη μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου, ο λαός έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του και το ΚΚΕ απέδειξε ότι μπορεί να χαλάει τα σχέδια εκείνων που επιθυμούν να σταματήσουν και να δυσφημίσουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Δεν είναι τυχαίο, τονίζεται, ότι η βάρβαρη αυτή επίθεση γίνεται ενάντια στο ΚΚΕ, που 80 χρόνια τώρα, με τα μέλη και τα στελέχη του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής". Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Καταγγέλλουμε τους "γνωστούς - άγνωστους" που νομίζουν ότι με παρόμοιους τρόπους μπορούν να περιορίσουν τη δράση μας, να σταματήσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η πράξη αυτή δε θα μείνει ατιμώρητη και ότι εμείς θα εντείνουμε την πολιτική μας δράση. Εξάλλου η πορεία στα 80 χρόνια δράσης του Κόμματός μας έχει δείξει ότι όχι μόνο αντέχει τα χτυπήματα, αλλά μπορεί και συνεχίζει να εμπνέει, να συσπειρώνει, να φωτίζει τους αγώνες του λαού μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι προβοκάτσιες δε θα ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση (2010-05-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα (2009-01-03 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρα αγωνιστική αφετηρία (2008-01-01 00:00:00.0)
Αρχισαν ν' ανησυχούν! (2001-10-26 00:00:00.0)
«Αντισταθείτε στους ιμπεριαλιστές...» (2001-02-20 00:00:00.0)
Να ανατραπεί η καταστροφική πορεία (1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ