Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αντεγκλήσεις και γκρίνιες...

Παρά την εμφανή προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΝ να χαμηλώσει τους τόνους και να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κεντροαριστερή υποψηφιότητα Δαμανάκη, συνεχίστηκαν και χτες οι αντεγκλήσεις των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ με αφορμή το διορισμό του Ν. Γρατσία, ενώ ο Δ. Τσοβόλας ανακοίνωσε την άρνησή του να συναντηθεί με την Δαμανάκη και ο Αντ. Σαμαράς, απλώς, "άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις της Δαμανάκη"...

Συγκεκριμένα, χτες, ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Νικολάου, απαντώντας στις κατηγορίες Κωνσταντόπουλου για επιχείρηση εξαγοράς στελεχών του από το ΠΑΣΟΚ - με αφορμή το διορισμό του Ν. Γρατσία, που κρίνεται σήμερα στη Βουλή - κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΝ ότι διαμορφώνει "ένα κλίμα τρομοκρατίας σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα κάποιων στελεχών του, που έχουν το δικαίωμα της απόφασης και της πολιτικής γνώμης τους να συνομιλούν με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του"!

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ ανέφερε: "Η μάταιη προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να εξαγνίσει τη διάτρητη κυβερνητική μεθόδευση, τον οδηγεί στον ολισθηρό δρόμο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και των προκλήσεων σε βάρος του ΣΥΝ και των λειτουργιών του".

Οσον αφορά την υποψηφιότητα Δαμανάκη, ο Ν. Κωνσταντόπουλος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, δηλώνοντας πως "θεωρώ υπερβολικό το θόρυβο που γίνεται για το θέμα". Πρόσθεσε πως "για το ΣΥΝ η διατύπωση διαφορετικών απόψεων, σ' αυτό το στάδιο της συζήτησης, δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα" και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι "όταν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όλοι θα τις στηρίξουν"...

Λίγο πριν ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντ. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχαν, "άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις Δαμανάκη" και διευκρίνισε πως δεν έχει πάρει αποφάσεις το κόμμα του, ενώ εξέφρασε την άποψη πως "η πρόωρη κήρυξη της προεκλογικής περιόδου εξυπηρετεί αποκλειστικά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης...".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, με επιστολή του, γνωστοποίησε ότι δε θα συναντηθεί με την Μ. Δαμανάκη, καθώς "αυτό είναι ασυμβίβαστο με την πρωτοβουλία που έχουμε ήδη αναλάβει και με τον αγώνα εναντίον της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ