Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προσκλητήριο αγώνα

Παλλαϊκό χαρακτήρα παίρνει το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 5 Δεκέμβρη στη Λάρισα η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του πανθεσσαλικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου,που διοργανώνει στις 5 Δεκέμβρη η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών.Κλιμάκια των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων των τεσσάρων νομών και των Νομαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, όλες τις τελευταίες μέρες, "όργωσαν" τη θεσσαλική ύπαιθρο, ενημερώνοντας τους αγρότες και καλώντας τους να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στο συλλαλητήριο. Με πρωτοβουλίες κοινοταρχών και άλλων τοπικών φορέων, ναυλώνονται λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες, "συν γυναιξί και τέκνοις", στην κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Ταυτόχρονα, μαζικοί φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των συνταξιούχων, των μαθητών και άλλων, εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της αγροτιάς και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, δίνοντας σ' αυτό παλλαϊκό χαρακτήρα.

Το πρώτο μήνυμα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου έστειλαν οι μαζικές και δυναμικές αγροτικές κινητοποιήσεις - σ' αρκετές και με τη συμμετοχή τρακτέρ και άλλων αγροτικών μηχανημάτων - που πραγματοποιήθηκαν τη βδομάδα που πέρασε σε επαρχίες και χωριά της Λάρισας και θα συνεχιστούν και αυτή την βδομάδα.

Με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 5 Δεκέμβρη, οι αγρότες, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι θα δώσουν μια ακόμη απάντηση στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θ' απαιτήσουν λύσεις στα προβλήματα και σταμάτημα του κυβερνητικού αυταρχισμού που εκφράζεται με τη χρησιμοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων. Οι αγρότες θα "δηλώσουν", με την αγωνιστική παρουσία τους, πως δε θα επιτρέψουν ποτέ και με καμία κυβέρνηση το ξεκλήρισμα από τη γη τους και την ερήμωση της υπαίθρου και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους - μαζί με τις άλλες λαϊκές τάξεις και στρώματα, σ' ένα κοινό μέτωπο πάλης - για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρέμποροι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι θα συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα της αγροτιάς, διότι έχουν συνειδητοποιήσει ότι - ιδιαίτερα σε μια αγροτική περιοχή, όπως είναι η Θεσσαλία - τα προβλήματα είναι κοινά, τα συμφέροντα κοινά, ο αντίπαλος κοινός, άρα και η πάλη θα πρέπει να είναι κοινή.

Στη σημερινή κατάσταση, με τον πολλαπλασιασμό και την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης, κανείς δεν πρέπει να λείψει από το προσκλητήριο αγώνα. Εναν αγώνα ενωτικό, αφού καμιά πολιτική και κομματική διαφοροποίηση, καμιά αμφιταλάντευση, κανένας ενδοιασμός, δεν είναι αρκετά να κρατήσουν κάποιους αδιάφορους στο σπίτι τους.

Το σύνθημα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ότι "στις 5 Δεκέμβρη πρέπει να "βουλιάξει" η Λάρισα από κόσμο για να σταλεί μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων" απευθύνεται σ' όλους τους Θεσσαλούς που δε "βολεύονται" με τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ