Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερωτήσεις για τα προβλήματα των αστυνομικών

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν όσα περιμένει ο απλός πολίτης απ' αυτές. Οι αστυνομικοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης περί άλλα τυρβάζουν.

Με αφορμή τη συγκέντρωση των αστυνομικών της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, οι Βαγγέλης Μπούτας,Αχιλλέας Κανταρτζής,Νίκος Γκατζής και Στρατής Κόρακας ερωτούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο,αν, αναλογιζόμενος τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία, θα πάρει μέτρα και ποια για τη λύση των προβλημάτων και αν θεωρεί ότι μπορεί σ' αυτές τις συνθήκες να παραχθεί έργο για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών προσφοράς στον πολίτη. "Δε βλέπει η κυβέρνηση ότι είναι πλέον καιρός να σταματήσει να αφαιρεί από τους αστυνομικούς δικαιώματα, που προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας;", ρωτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλίας, η κατάσταση που επικρατεί εκεί εξαιτίας των ελλείψεων είναι τραγική. Οι ελλείψεις σε σύγχρονα αυτοκίνητα και επικοινωνιακά μέσα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην επιτρέπουν την εκπλήρωση των αναγκών των υπηρεσιών. Η δε ελλιπής συντήρηση των αυτοκινήτων, που πολλά δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορούν, ενέχει κινδύνους για την πρόκληση ατυχημάτων. Ταυτόχρονα τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, η 70ωρη και πλέον απασχόληση σε αστυνομικούς σταθμούς, η συνεχιζόμενη απλήρωτη εργασία με τις υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, οι συχνές αποσπάσεις, η έλλειψη σύγχρονων αστυνομικών μεγάρων στις πρωτεύουσες των νομών, η μη διάθεση επαρκών μέσων για τη συντήρηση των κτιρίων, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς της Θεσσαλίας, που έχουν έρθει σε απόγνωση.

Παρεμφερή προβλήματα αντιμετωπίζουν όμως και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Νομό Ηρακλείου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Μπάμπης Αγγουράκης αναφέρουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι τα σωματεία των αστυνομικών έχουν υποβάλει υπομνήματα αλλά η κατάσταση δε βελτιώνεται. Κακή κτιριακή υποδομή, σπατάλη προσωπικού για τη φύλαξη κτιρίων, λόγω πληθώρας αστυνομικών σταθμών, ελλείψεις προσωπικού στη Δίωξη Ναρκωτικών και στην Τροχαία, απουσία υπηρεσίας Αμεσης Δράσης, είναι μόνο μερικά από τα φλέγοντα προβλήματα της Αστυνομίας στο νομό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ