Κυριακή 30 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Υπερβολές", λέει η Αστυνομία

"Υπερβολές" και "γενικότητες" χαρακτηρίζει ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Ιωσήφ Λεπιδάκης την κατάσταση στην παλιά πόλη, όπως μας την περιέγραψαν οι κάτοικοι.

"Το πρόβλημα στην παλιά πόλη είναι ανάλογο με αυτό που υπάρχει σε όλη την περιοχή του Ρεθύμνου, όπου λειτουργούν καταστήματα, που συχνάζουν νέοι, που υπάρχει μουσική και παραβιάζεται το ωράριο κοινής ησυχίας. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο έντονο στην παλιά πόλη, που είναι στενοί οι δρόμοι και τα καταστήματα κοντά. Η ηχομόνωσή τους δεν επαρκεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι εκεί γίνεται εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ή ότι υπάρχουν "νονοί". Αυτά είναι υπερβολές. Ολο το καλοκαίρι τα περισσότερα αδικήματα που διαπιστώθηκαν δεν ήταν στην παλιά πόλη".

Ωστόσο, παραδέχεται ότι "υπάρχει ένα πρόβλημα από τη λειτουργία πολλών καταστημάτων σε κείνη την περιοχή". "Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Θα πρέπει να γίνει κάποιος κανονισμός χρήσης γης. Αλλά δεν μπορούμε να εισπράξουμε τα καλά του τουρισμού και να τα αποσυνδέσουμε από τα κακά, όπως η ηχορύπανση. Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτά τα καταστήματα που οχλούν".

Ομως, "υπήρχε κατάστημα που έχει καταμηνυθεί γι' αυτό το λόγο 25 φορές σε μια σεζόν"! "Η υπηρεσία μας έχει ορισμένα όρια και μέχρι ενός σημείου φτάνει η αρμοδιότητά της. Τα καταστήματα λειτουργούν με άδεια που τους χορηγεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή ελέγχει και τους όρους χορήγησης. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι να αφαιρέσουν την άδεια. Εχουμε τέτοιες περιπτώσεις που επιβλήθηκαν διοικητικές ποινές. Δεν παύει όμως να είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ