Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
Συντονίζονται για απεργία

Οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης συντονίζουν τα βήματά τους προετοιμαζόμενοι για απεργιακή κινητοποίηση. Συνήλθε χτες στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η Συντονιστική Επιτροπή Απεργιακού Αγώνα των συνεργαζομένων επαγγελματικών οργανώσεων των εργαζομένων του χώρου του Τύπου και των άλλων ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ (Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) Χρ. Λαμπράκης με επιστολή του προς τον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα ουσιαστικά ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης και κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ για αδιαλλαξία. Την επιστολή του ο Χρ. Λαμπράκης την κοινοποίησε προς τους άλλους εκδότες ενόψει της Γενικής τους Συνέλευσης της Δευτέρας, όπου και θα καθορίσουν τη στάση τους. Ο πρόεδρος των εκδοτών κάνει λόγο για "φήμες περί εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ενώσεώς μας και της Ενώσεως Συντακτών για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, εμπλοκή που μπορεί να οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις"...

Για το θέμα των αυξήσεων, που όπως είναι γνωστό οι εκδότες στο αίτημα της ΕΣΗΕΑ για 10% απάντησαν με 0 - 4%, ο Χρ. Λαμπράκης κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ ότι δε διατύπωσε αντιπρόταση και τη χρεώνει με "μη εποικοδομητική στάση που θα λειτουργήσει σε βάρος του Τύπου εν γένει και φυσικά των απασχολουμένων σ' αυτόν"..

Η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, μετά τη σύσκεψη εκπροσώπων από 11 Οργανώσεις, "επαναβεβαιώνει την αμετακίνητη και ανυποχώρητη απόφασή της για την από κοινού διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων του κλάδου. Τη Συντονιστική Επιτροπή Απεργιακού Αγώνα συγκροτούν οι παρακάτω συνεργαζόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ενωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου, Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Ενωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών, Ενωση Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Εργαζομένων Ιδιωτικής Τηλεόρασης, Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Τηλεόρασης, Ενωση Ειδησεογραφικού Προσωπικού Πρακτορείων Ειδήσεων και Εφημερίδων.

  • Αργά χτες το βράδυ η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της αποκρούει τους ισχυρισμούς του Χρ. Λαμπράκη και καλεί τους εκδότες να καταθέσουν σοβαρή αντιπρόταση απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ