Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους
  • Τέσσερα ολόκληρα χρόνια περιμένουν τις αποζημιώσεις τους οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου του Νεωρίου
  • Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από το κλείσιμο του Ναυπηγείου στο Νεώριο Σύρου και δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους εργαζόμενους τα χρήματα που δικαιούνται, αν και σήμερα έχουν δοθεί πλείστες όσες υποσχέσεις από διάφορα στελέχη της κυβέρνησης.

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,αλλά για μία ακόμα φορά η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου έσπευσε να πει ότι "δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί αυτή τη στιγμή το αίτημα των εργαζομένων, λόγω του ειδικού καθεστώτος που διέπει την ειδική εκκαθάριση του ναυπηγείου". Επικαλέστηκε δε σωρεία νομικών διαδικασιών και προσφυγών που έχουν καταθέσει διάφοροι φορείς του δημοσίου (όπως το ΙΚΑ), οι οποίοι διεκδικούν και αυτοί διάφορα ποσά για να καταλήξει στην πιο πάνω απάντηση περί μη ικανοποίησης των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Η παραπάνω αρνητική ουσιαστικά απάντηση της υφυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Μ. Κωστόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι και οι "αγοραστές" του Ναυπηγείου και η κυβέρνηση και τα δικαστήρια αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος, το αποτέλεσμα ήταν "ένα ολοστρόγγυλο μηδέν". Ο Μ. Κωστόπουλος τόνισε:

"Τι να πούμε στους εργαζόμενους; Φάτε δίκιο; Θα τους πούμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μεριμνήσουν οι ίδιοι, ώστε να έχουν ένα αποτέλεσμα θετικό σε αυτήν την υπόθεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ