Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Χαμηλοί τόνοι αλλά και "δηλητηριώδη" πυρά

Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε χτες η κυβέρνηση, μετά και τη νέα "προειδοποίηση" που απηύθυνε προς τους "διαφωνούντες" ο πρωθυπουργός στο προχτεσινό ΕΓ του κόμματος. Ο Κ. Σημίτης, κυρίως ενδιαφερόμενος να περιοριστούν οι όποιες διαφοροποιήσεις εκδηλωθούν από κυβερνητικούς βουλευτές στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είπε ότι σε τέτοια κεντρικά ζητήματα δε νοούνται διαφωνίες και όποιος δε στηρίζει με την ψήφο του τον προϋπολογισμό θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Θέση την οποία επανέλαβε και ο Δ. Ρέππας ερωτώμενος για τις παρενέργειες του θέματος που ανέκυψε με τον Γ. Αρσένη γύρω από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, που δηλώνει ότι διατηρεί τις απόψεις του για το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το περιβάλλον του θεωρεί το θέμα "λήξαν"...

Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, σε επίπεδο ΕΓ οι Π. Οικονόμου και Μ. Δασκαλάκης επανέλαβαν τις ενστάσεις τους για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Μ. Δαμανάκη, που όμως θεωρείται δεδομένη, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Θ. Τσουκάτου χτες. Οσο για τις αναταράξεις στο εσωτερικό της Νομαρχιακής Α' Αθήνας με αφορμή τις εγγραφές νέων μελών, τα μέλη του ΕΓ αποδοκίμασαν το ύφος της επιστολής Παναγιωτακόπουλου, με εξαίρεση τον Μ. Δασκαλάκη ο οποίος επέκρινε τον Θ. Τσουκάτο.

Οσο για τα περί ύπαρξης "ακροδεξιών" μέσα στο ΠΑΣΟΚ - με αφορμή τις διαφωνίες για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ - ο Στ. Τζουμάκας επέμεινε στους παραπάνω χαρακτηρισμούς, που έχουν προκαλέσει αλυσίδα αντιδράσεων, έπειτα από ανάλογες τοποθετήσεις του Τ. Μαντέλη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τοποθετήσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του Γ. Καψή, ο οποίος υπαινίχθηκε σχέσεις του υπουργού με τη χούντα... για να απαντήσει ο Τ. Μαντέλης ότι πρόκειται για "σκευωρίες, συκοφαντίες και ρυπαρές αναλήθειες" και πως ουδέποτε υπήρξε ανθυπολοχαγός της ΕΣΑ, αλλά υπηρέτησε ως έφεδρος σημαιοφόρος οικονομικού στο Πολεμικό Ναυτικό την περίοδο 1968 - 71. Από την πλευρά του ο Δ. Ρέππας κάλυψε πλήρως τον υπουργό Μεταφορών.

Σε ό,τι αφορά τη χτεσινή σύσκεψη μεταξύ του Κ. Σκανδαλίδη, των βουλευτών της Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ και της Γραμματείας της Νομαρχιακής για το θέμα των εκλογών, αποφασίστηκε να συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 21/12 για να καθοριστεί η πολιτική των συνεργασιών. Στη σύσκεψη οι Πεπονής και Οικονόμου έθεσαν αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη, αλλά όπως υποστηρίζει η Χαρ. Τρικούπη, από τη συνεδρίαση προέκυψε συμφωνία πως την τελική επιλογή θα έχει η ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ