Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Υποσκάπτονται τα θεμέλια της ολοκλήρωσης

"Πωλείται η Ελλάς με αντίτιμο την ένταξή μας στην ΟΝΕ και αυτό είναι πολύ βαρύτερο και από την πιο αποτυχημένη οικονομική πολιτική", υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, τονίζοντας ότι "για να μας βάλουν στην ΟΝΕ θα πρέπει να απαλλαγούμε από τα "προβλήματα" που κουβαλάμε και που βλάπτουν τα συμφέροντα του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών".

Ωστόσο ο Δ. Τσοβόλας έσπευσε να πει ότι το κόμμα του λέει "ναι στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", αλλά είναι αντίθετο στον τρόπο με τον οποίο προωθείται, "διότι εκτιμούμε ότι υποσκάπτει τα θεμέλια της ολοκλήρωσης". Τόνισε δε ότι "μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης και την ανεξέλεγκτη δράση του χρηματοπιστωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν πρέπει να καταρρεύσει".

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ είπε ότι τα κριτήρια του Μάαστριχτ δεν πιάνονται από την ελληνική οικονομία και κυρίως από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική δημοκρατία. "Ο δογματισμός της κυβέρνησης να εντάξει τη χώρα με κάθε θυσία στην ΟΝΕ την οδηγεί στον πειρασμό, το οικονομικό αδύνατο να το κάνει πολιτικά εφικτό, με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, γι' αυτό η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο", τόνισε ο Δ. Τσοβόλας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, είπε ότι "η συμφωνία της Μαδρίτης, η συμφωνία για το ΝΑΤΟ, η κυοφορούμενη συμφωνία για το Σκοπιανό, η συμφωνία για το Κυπριακό, αμέσως μετά τις κυπριακές εκλογές και το τέλος το Αιγαίο, είναι το πραγματικό κόστος της σύγκλισης, το κόστος της ευρωπαϊκής πολιτικής των εκσυγχρονιστών, αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταβάλλει για να μας δεχτούν στην ΟΝΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ