Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Παράταση των εργασιών μέχρι το Φλεβάρη

Ολοκληρώθηκε χτες, στην Επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η συζήτηση για την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου που αφορά τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ οι εργασίες της θα συνεχιστούν πλέον το Γενάρη.

Μάλιστα, μετά από πρόταση της κυβέρνησης, η Επιτροπή πήρε παράταση των εργασιών της (έληγαν το Δεκέμβρη) μέχρι το τέλος του Φλεβάρη.

Και στη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής η κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε επακριβώς τη θέση της για τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούμενη διά του Ε. Βενιζέλου και του Ε. Γιαννόπουλου να δηλώσει ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από την απειλή της προσφυγής στις κάλπες. Απλώς, ο μεν Ε. Βενιζέλος δήλωσε ότι αυτή η αποσύνδεση δεν πρέπει κατ' ανάγκην να συνδέεται με τη μείωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η θέση του είναι να υπάρχει ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα από το οποίο θα αναδεικνύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ, Γ. Βαρβιτσιώτης, είπε ότι το κόμμα του δε συμφωνεί με την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου, ενώ από το ΣΥΝ ο Φ. Κουβέλης πρότεινε να αυξηθούν σε έξι (από τρεις) οι απαιτούμενες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ, όπως δήλωσε σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ο βουλευτής Αχιλ. Κανταρτζής,είναι αντίθετο στην αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί η ανακίνηση του θέματος σήμερα δεν είναι άσχετη με τις μικροκομματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ