Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ο,τι φάνε κι ό,τι αρπάξουν

Ημερήσια διάταξη με 121 θέματα, μεταξύ των οποίων ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα, επιχειρεί να περάσει από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο η πλειοψηφία

"Ποταμό" κρίσιμων για την πόλη θεμάτων, μεταξύ αυτών το θέμα του προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα για το '98, φέρνει για... συζήτηση στο σημερινό (πρωινό) Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, ώστε, εκμεταλλευόμενη την ...εορταστική ραστώνη, να τα περάσει με το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.

Ετσι, προπαραμονή Χριστουγέννων, το ΔΣ καλείται να "συζητήσει" συνολικά 121 θέματα, όπου, εκτός του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, περιλαμβάνονται από συμβάσεις, προμήθειες και αναμορφώσεις προϋπολογισμών δημοτικών νομικών προσώπων μέχρι άδειες λειτουργίας δεκάδων καταστημάτων, που πολλές φορές υποκρύπτουν αθέμιτα συμφέροντα. Και όλα αυτά στο ...σκοτάδι, αφού η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εκδόθηκε μόλις την Παρασκευή, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

"Αυτές οι ανάξιες μικροπολιτικές μεθοδεύσεις", σημειώνει σε χτεσινό σχόλιό του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,"αποτελούν δυστυχώς συνηθισμένη πρακτική για τη δημοτική αρχή, που έχει υποβιβάσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σε έργο βιτρίνας, αντίστοιχου χαρακτήρα με τα έργα που διαπράττει στην Αθήνα. Πίσω από την εκσυγχρονισμένη εικόνα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η δημοτική αρχή, συνεχίζονται και αναπτύσσονται οι πιο αναχρονιστικές παλαιοκομματικές παραδόσεις".

Η "Αγωνιστική Συνεργασία", σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι "ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εκτελεστής των θελήσεων του δημάρχου, με τον καθορισμό της μέρας και της ώρας της συνεδρίασης, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον προσανατολισμό του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να περάσουν απαρατήρητα και ασχολίαστα τα σοβαρά θέματα της ημερήσιας διάταξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ