Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΕΟΣ ΟΓΑ"
Εξωρα'ϊζουν την καταλήστευση των αγροτών

Σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να εξωραϊσει το ληστρικό καθεστώς του "νέου ΟΓΑ", που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στους αγρότες, προχώρησε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου.Ο υπουργός επισκέφτηκε χτες τα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ και σε επιτόπια συνέντευξη Τύπου παρουσίασε μια ονειρική εικόνα για τους ασφαλισμένους στο νέο Ταμείο κύριας ασφάλισης των αγροτών, που ξεκινά να λειτουργεί από 1/1/1998.

Η συνέντευξη δόθηκε με προφανή σκοπό να βγουν πάλι σήμερα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και να "διαφημίσουν" το "νέο ΟΓΑ", με τίτλους όπως "Συντάξεις στους αγρότες από 64.000 έως 195.000 δραχμές", χωρίς να διευκρινίζουν, όμως, ότι τα ποσά αυτά θα δίνονται σε σημερινές τιμές μετά από 35 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων οι αγρότες θα έχουν πληρώσει για εισφορές τα μαλλιοκέφαλά τους.

Υπουργείο και διοίκηση του ΟΓΑ άρχισαν να τα "μασάνε" χτες για το διπλό "φέσι", που ετοιμάζεται να επιβάλει παράνομα η κυβέρνηση στις εισφορές. Ειπώθηκε σχετικά ότι οι αγρότες θα πληρώσουν με βάση τις αυξήσεις των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων για τα έτη 1997 και 1998 και για να "χρυσώσουν" το χάπι πρόσθεσαν ότι το "καπέλο" της διπλής εισφοράς που επιβάλλουν στους αγρότες θα μετρήσει στην αύξηση των συντάξεων (!) όταν και όποτε τις πάρουν...

Ο υπουργός απέφυγε να πει πόσο θα πληρώσουν τελικά οι αγρότες το 1998. Απέφυγε επίσης να απαντήσει γιατί οι αγρότες πρέπει να πληρώσουν εισφορά και για το 1997. Μέσα σε όλα αυτά, η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι ο πίνακας με τις νέες τιμές, που θα ισχύσουν για τα ασφάλιστρα των αγροτών από 1/1/1998, δεν μπορεί να καταρτιστεί και να δοθεί στη δημοσιότητα γιατί δεν έχει καθοριστεί το διορθωτικό ποσό που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ