Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερχεται και το "Σεισμόσημο"!

Σαν να μην έφταναν τα γνωστά "Σπατόσημα", "Εγνατιόσημα" κλπ., την επιβολή "Σεισμόσημου" για όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών μέχρι 130 τετραγωνικά μέτρα αποφάσισε χτες η Οικονομική Επιτροπή της κυβέρνησης, με πρόσχημα την ασφαλιστική τους κάλυψη από σεισμούς.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να απαλλαγεί το κράτος ακόμη και από τις ισχνές παροχές (δάνεια, επιδοτήσεις κ.ά.) που χορηγεί στους σεισμοπαθείς δημιουργεί ασφαλιστικό φορέα, ο οποίος θα καλύπτει τις ιδιωτικές κατοικίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει ήδη καταρτίσει η κυβέρνηση, η αντισεισμική αυτή ασφάλιση θα είναι προαιρετική, όσοι δεν προχωρήσουν σ' αυτήν δε θα δικαιούνται καμιάς αποζημίωσης, αν το σπίτι τους πάθει ζημιές σε περίπτωση σεισμού!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποιος θα θελήσει να ασφαλίσει το σπίτι του στο φορέα αυτό θα πρέπει να πληρώνει ασφάλιστρο 12.000 δρχ. το χρόνο. Το ασφάλιστρο αυτό θα επιδοτείται από το κράτος, αλλά μόνο για την πρώτη τριετία και θα είναι ενιαίο για όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από ζώνες σεισμικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ