Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Αρνείται το διαχειριστικό έλεγχο ο δήμαρχος
  • Παραιτήθηκαν από τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων οι σύμβουλοι της "Δημοτικής Αναγέννησης"
  • Ο δήμαρχος δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις τους, αλλά ούτε και τον έλεγχο που ζητούν

Ποικίλα ερωτηματικά προκαλεί η άρνηση του δημάρχου Αγίων Αναργύρων να δεχτεί τις παραιτήσεις των συμβούλων της "Δημοτικής Αναγέννησης" από τα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς και την πρότασή τους να οριστεί επιτροπή από συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων για να ελέγξει τα οικονομικά των επιχειρήσεων του δήμου και στη συνέχεια να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Μετά από αυτή τη στάση του δημάρχου, οι σύμβουλοι της "Δημοτικής Αναγέννησης" Γερ. Θεοδωράτος, Σωτ. Αγαλιανού και Σπ. Καραβάκης,με ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και πρωτοφανές το γεγονός της μη αποδοχής των παραιτήσεών τους από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Καλούν την πλειοψηφία να εξηγήσει τους λόγους και δηλώνουν ότι από τις 16 Δεκέμβρη έχουν θέσει τους εαυτούς τους εκτός των δημοτικών επιχειρήσεων. Επιπλέον τονίζουν ότι επιμένουν στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στον έλεγχο των οικονομικών των επιχειρήσεων του δήμου και στη συνέχεια θα ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, σε ανοιχτή συνεδρίαση. Οπως υπογραμμίζουν, ο λαϊκός έλεγχος, η ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών και η συμμετοχή τους σε όλες τις υποθέσεις του δήμου δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κύρους των αιρετών.

Στις δημοτικές επιχειρήσεις, καταγγέλλουν οι σύμβουλοι της "Δημοτικής Αναγέννησης", επικρατούν αδιαφάνεια, πελατειακές σχέσεις, ομηρία των εργαζομένων και εφαρμογή της "Λευκής Βίβλου" στις σχέσεις εργασίας τους. Διευκρινίζουν ότι παρέμειναν στα διοικητικά συμβούλια μέχρι σήμερα, προκειμένου να έχουν κάποια ενημέρωση, γνώση και έλεγχο των δραστηριοτήτων αυτών των επιχειρήσεων. Ομως, και ο λόγος αυτός εξέλιπε προ πολλού.

Οι καταγγελίες, επισημαίνουν, αφορούν τους έχοντες την ευθύνη και όχι τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις, για τους οποίους "επιδιώκουμε την πλήρη επαγγελματική τους αποκατάσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ