Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό "αντίο" στον Δημ. Χριστόπουλο

Πέθανε σε ηλικία 79 χρόνων και κηδεύεται σήμερα στις 11 π.μ. στο χωριό του, στον Αγιο Γεώργιο Ιστιαίας Ευβοίας, ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόπουλος.Ο "μπάρμπα - Μήτσος", αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κυνηγημένος από το μετέπειτα ανώμαλο καθεστώς, "κατακόκκινος" μέχρι τα στερνά του, ιδιοκτήτης του αριστερού "ιστορικού" καφενείου του χωριού. Ο πιο ευαίσθητος άνθρωπος, για όσους τον ήξεραν από κοντά, για όσους τον είχαν ακούσει να μιλά με πάθος "για τα παλιά και για τα τωρινά". Για όσους είχαν την τύχη να τον ακούσουν να τους απαγγέλλει, με το δικό του μοναδικό τρόπο, κάποιους από τους αμέτρητους στίχους που έγραφε "για τα μεγάλα, μα και για τα καθημερινά", την ώρα που φρόντιζε με το ίδιο μεράκι το αμπέλι του ή σκυμμένος ώρες ατελείωτες στο μεταλλικό τραπεζάκι του καφενείου του. Εκεί, στη μικρή πλατεία του χωριού, που από χτες είναι πιο μικρή, πιο φτωχή, πιο σκοτεινή, τα βράδια, που ο μπάρμπα - Μήτσος "στοίχειωνε" με το χαμηλωμένο φως μέσα στο καφενεδάκι, λες και πάντα περίμενε κάτι.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του "Ρ" εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του μπάρμπα - Μήτσου - μόνιμου συνεργάτη στη στήλη της "Επικοινωνίας" - και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στο μοναχογιό του, Γιάννη, εργαζόμενο στην εφημερίδα.

- Ο Μήτσος Κωστόπουλος και η Μαίρη Ευαγγελοπούλου,αντί για στεφάνι, προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ. στη μνήμη του μπάρμπα - Μήτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ