Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 27 Γενάρη

Πρωτοβουλίες για κοινή δράση ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο πήραν χτες εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, οι οποίοι αποφάσισαν να συγκροτήσουν συντονιστική επιτροπή

Μέρα πανεκπαιδευτικής δράσης και προβολής του αιτήματος για ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού Νόμου 2525 θα είναι η 27 Γενάρη, με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος από κοινού εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών και εργατικών φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ύστερα από κάλεσμα των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Επίσης, χτες, αποφασίστηκε να γίνουν την ίδια ημέρα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ θα προηγηθούν περιφερειακές συσκέψεις για ενημέρωση των φορέων της εκπαίδευσης. Στις 19 Γενάρη η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές τεχνικών λυκείων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις επιπτώσεις των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στην τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Κατά τη χτεσινή συζήτηση, όλοι οι φορείς συνέκλιναν στην άποψη της δημιουργίας ενός μετώπου που θα αγκαλιάζει όλους τους φορείς της εκπαίδευσης καθώς και τους εργαζόμενους όπου μέσα από τον κοινό συντονισμό και δράση τους θα αγωνιστούν και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας και Πειραιά, κλιμάκια των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ, των αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, o Γ. Ξυδιάς εκπρόσωπος των σωματείων Πειραιά και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, o Π. Σοφός γραμματέας του ΕΚΑ, εκπρόσωπος από το Συνδικάτο Μετάλλου "Προμηθέας", ο Δ. Αγκαβανάκης αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ, καθώς και μέλη του Συντονιστικού Σχολείων Αθήνας και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων. Οι παραπάνω φορείς αποφάσισαν χτες να συστήσουν επιτροπή, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ