Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ
Από τη Δευτέρα το ζώνουν οι ηλεκτρονικές μπάρες

Δεν είναι θετικό το μέτρο, τονίζει ο Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί 4.500 επιχειρήσεις χονδρεμπορίου και βιοτεχνίες της περιοχής

Από τη Δευτέρα αρχίζει ο αποκλεισμός της κίνησης των οχημάτων από το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας με τη δοκιμαστική λειτουργία των ηλεκτρονικών μπαρών στο τμήμα Σταδίου - Κολοκοτρώνη - Αθηνάς.

Τις ηλεκτρονικές αυτές μπάρες θα μπορούν να ανοίγουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και και των ΙΧ επαγγελματικών αυτοκινήτων των επιχειρήσεων που έχουν έδρα το Εμπορικό Τρίγωνο, αρκεί να προμηθευτούν κάρτες ελευθέρας εισόδου που έχει ξεκινήσει ήδη να διανέμει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μετά τη λειτουργία των ηλεκτρονικών μπαρών, το Εμπορικό Τρίγωνο μετατρέπεται σε λαβύρινθο, αφού η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως εξής:

  • Από τις 7 - 10.30 π.μ. και από 2.30 - 5.30 μ.μ. θα είναι ελεύθερη η διέλευση των αυτοκινήτων (είσοδος και έξοδος), με σκοπό τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, ενώ θα απαγορεύεται η μόνιμη στάθμευση.
  • Ελεύθερη θα είναι η βραδινή είσοδος από τις 8.50 μ.μ. μέχρι τις 6.30 π.μ., ύστερα όμως από επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου του συστήματος ηλεκτρονικών εμποδίων.
  • Από τις οδούς Ευριπίδου - Αριστείδου - Σοφοκλέους, είναι ελεύθερη η διέλευση όλων των οχημάτων.
  • Ελεύθερη θα είναι επίσης η διέλευση των ταξί μέσω των οδών Κ. Σερβίας - Λέκκα - Πραξιτέλους - Χρυσοσπηλιωτίσσης - Βύσσης.

Για το μέτρο αυτό, που παίρνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, με πρόσχημα την ... καταπολέμηση του νέφους, έχουν αντιδράσει οι έμποροι της περιοχής, αν και συμφώνησαν τελικά με τη δοκιμαστική λειτουργία των μπαρών. Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Εμπόρων - Χονδρεμπόρων - Βιοτεχνών του Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας που εκπροσωπεί 4.500 επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζομένους, με χτεσινή του ανακοίνωση, τονίζει ότι δεν πιστεύει πως το σύστημα ηλεκτρονικών εμποδίων μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε μια περιοχή με μεγάλη διακίνηση εμπορευμάτων και πελατών. Επίσης ο ίδιος Σύνδεσμος αναφέρει ότι "πριν αρχίσουν οι νέες πεζοδρομήσεις, οι οποίες σαφώς θα δυσκολέψουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων κυρίως του χονδρεμπορίου και της βιοτεχνίας, πρέπει να συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα καθορισμού πάρκου χονδρεμπορίου - βιοτεχνίας σε περιοχή στα όρια του Δήμου Αθηναίων".

Από την πλευρά του πάντως, το ΥΠΕΧΩΔΕ και παρά τις σοβαρές αυτές ενστάσεις, ετοιμάζεται σε δεύτερη φάση για τη μόνιμη λειτουργία ούτε λίγο - ούτε πολύ 59 ηλεκτρονικών μπαρών που θα αποκλείσουν τη διέλευση των οχημάτων στο Εμπορικό Τρίγωνο. Αλλωστε η πρόθεση, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων είναι καθαρή: Η γκετοποίηση της περιοχής και η μετατροπή της σε εντευκτήριο νεογιάπηδων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ