Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Η απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής η καλύτερη τιμή"

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα. Εκδήλωση εκπαιδευτικών φορέων σήμερα στις 6 το απόγευμα στο συγκρότημα ΒΟΥΔ στην Πάτρα. Ανακοίνωση της ΝΕ Αχα'ϊας του ΚΚΕ

Η καλύτερη τιμή για τη θυσία του Νίκου Τεμπονέρα μπορεί να αποδοθεί με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, με το χτίσιμο του μετώπου πάλης του λαού μας.

Η επισήμανση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 7 χρόνων από τη δολοφονία του αγωνιστή δάσκαλου στην Πάτρα. Στη σχετική ανακοίνωση η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ σημειώνει: "Ο Νίκος Τεμπονέρας έγινε ένα από τα αναρίθμητα σύμβολα του αγώνα του λαού μας για κοινωνική προκοπή. Η θυσία του έγινε Οδηγητής στο δρόμο του αγώνα που πρέπει να πορευτεί η νεολαία, η εργατική τάξη και ο λαός μας".

"Σήμερα, συνεχίζει, εφτά χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχουμε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών, αλλά μεθοδεύεται ουσιαστικά η απαλλαγή τους". Αυτή που όπλισε το χέρι του Γ. Καλαμπόκα και των ομάδων κρούσης ήταν η αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία προσπάθησε να ανακόψει τους αγώνες του κινήματος μαθητών - καθηγητών - λαού ενάντια στην αντιεκπαιδευτική της μεταρρύθμιση", τονίζει η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ. Αναφερόμενη δε στη σημερινή κατάσταση, επισημαίνει:

"Σήμερα, 7 χρόνια μετά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νόμο για την παιδεία, προχωράει σε μια ολόπλευρη επίθεση ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της "Λευκής Βίβλου" για την παιδεία, θεσμοθετεί ακόμα πιο έντονους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, ανατρέποντας τον ενιαίο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Οργανικό στοιχείο της κυβερνητικής επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό μας είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, ακόμα πιο αυταρχικού, αντιδημοκρατικού κράτους, η ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής, βίας και εξαγοράς. Η παρακολούθηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ασφάλεια, η εφαρμογή της συνθήκης του Σένγκεν, τα αγροτοδικεία σε ολόκληρη τη χώρα, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η καταστολή των λαϊκών αγώνων είναι από τις πιο χαρακτηριστικές αποδείξεις του κυβερνητικού αντιδημοκρατικού κατήφορου. Πρωτοστατεί σε μια πρωτοφανή αντικομμουνιστική επίθεση, επαναφέροντας στην καθημερινή ζωή καταδικασμένες μεθόδους του παρελθόντος".

"Αυτή η αντιλαϊκή κυβερνητική επέλαση θα φέρει πολύ μεγαλύτερα δεινά στο λαό, αν δεν αποκρουστεί έγκαιρα", τονίζει η ΝΕ Αχαϊας και καταλήγει: "Μόνο η ανατροπή της συλλογικής κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού. Η απόκρουσή της, το πέρασμα στην Αντεπίθεση, θα γίνεται πράξη, όσο το δοκιμασμένο όπλο της ενότητας και του αγώνα θα εκφράζεται στην πολιτική γραμμή της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού, δημοκρατικού Μετώπου Πάλης του λαού μας. Αυτή θα είναι και η καλύτερη τιμή στη θυσία του Ν. Τεμπονέρα".

Καθηγητές και δάσκαλοι

Σήμερα, στις 6 μ.μ. γίνεται μνημόσυνο στον τόπο της δολοφονίας. Σε "ανοιχτό γράμμα στον Νίκο Τεμπονέρα" τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ αναφέρονται στις νέες ρυθμίσεις και τους αγώνες για την ανατροπή του νόμου 2525. "Αυτόν με τα κενά επιρρήματα και τους ατσαλάκωτους νομικούς μέλλοντες, ορίζοντας πως, επειδή οι καινούριοι δρόμοι θα πληθύνουν, θα πρέπει όλο και περισσότερα παιδιά να προσαρμοστούν, με ευελιξία, στα καινούρια δεδομένα και να είναι έτοιμα για τη ζήτηση στις θέσεις καινούριων φαναριών που θα αναπτυχθούν", όπως αναφέρεται στο ανοιχτό γράμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ