Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τους θέλουν "ομήρους"

"Καλό είναι να γίνονται όλες μαζί οι δίκες των αγροτών, αλλά το πρόβλημα είναι πού θα χωρέσουν τόσοι πολλοί κατηγορούμενοι", είπε η εισαγγελέας της έδρας του χτεσινού Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, που ανέβαλε τη δίκη των 14 μελών της ΠΑΣΕ και άλλων εφτά αγροτών για τις 18-11-98.

Πράγματι, όταν μόνο στη Θεσσαλία υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα αγρότες υπόδικοι - και εκατοντάδες άλλοι έχουν ήδη καταδικαστεί - (σ' ολόκληρη τη χώρα υπολογίζονται ότι έχουν δικαστεί πάνω από 6.000) εκτός των άλλων δημιουργείται και πρόβλημα χώρου στα "αγροτοδικεία".

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι δίκες των αγροτών προγραμματίζονται τελευταίες στο ημερήσιο πινάκιο, με αποτέλεσμα πάρα πολλές να αναβάλλονται λόγω παρέλευσης του χρόνου.

Οι αναβολές αυτές φαίνεται να συμφέρουν την κυβέρνηση - ιδιαίτερα ενόψει των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που αρχίζουν στις 20 του Γενάρη - αφού οι κατηγορούμενοι αγρότες παραμένουν "όμηροι" των δικαστηρίων και οι κυβερνώντες ελπίζουν ότι, ως "όμηροι", δε θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Αλλά όταν ο αγώνας είναι για την επιβίωση καμιά ποινικοποίησή του και καμιά ομηρία δεν τον σταματά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ