Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν τη μνήμη του Ν. Τεμπονέρα

Τους αγώνες του Νίκου Τεμπονέρα για την παιδεία, που επισφραγίστηκαν με το μαρτυρικό του θάνατο τη νύχτα της 8ης Γενάρη 1991 τίμησαν χτες οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία της Πάτρας.

Στον τόπο της στυγνής δολοφονίας, το συγκρότημα Βουδ, συγκεντρώθηκαν η χήρα και τα παιδιά του δολοφονημένου καθηγητή, φορείς της εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι για να εκφράσουν την απόφασή τους να τιμήσουν τη θυσία του Τεμπονέρα εντείνοντας τους αγώνες τους για την Παιδεία. Αυτή η απόφαση διατρανώθηκε με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων της εκπαίδευσης. Παρόντες ακόμα ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές του νομού, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Μετά τους χαιρετισμούς, οι οποίοι συχνά πυκνά διακόπτονταν από το σύνθημα "Ζει ο Τεμπονέρας ζει. Με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί", έγινε στον τόπο της θυσίας κατάθεση στεφανιών. Κατατέθηκαν στεφάνια από τη χήρα και τα παιδιά του, από εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, μαθητές, το ΕΚΠ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα πολιτικά κόμματα. Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή την ώρα που η μπάντα του δήμου έπαιζε το "Επέσατε θύματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ