Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Επιλογές από το παρελθόν

Σε πτήση στο... παρελθόν καταδικάζει οριστικά πλέον η κυβέρνηση την "Ολυμπιακή Αεροπορία", με την επιλογή της να διορίσει διευθύνοντα σύμβουλο στον εθνικό αερομεταφορέα τον Θοδ. Τσακιρίδη,που είχε αποπεμφθεί στις αρχές του 1995 από το ίδιο πόστο!

Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, με διαφορά λίγων ωρών, ανακοίνωσε χτες τις επιλογές Τσακιρίδη για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΑ και του συγκοινωνιολόγου Βασ. Στεφανή για τη θέση του προέδρου. Πρόκειται για την τρίτη επίσημη ανακοίνωση, αλλά και την τρίτη επιλογή της κυβέρνησης για το ποιοι θα αναλάβουν την ηγεσία του εθνικού αερομεταφορέα. Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις ότι διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Ν. Καρδάσης και πρόεδρος ο Εμμ. Φθενάκης.Πρόκειται για δύο επιλογές της κυβέρνησης, που πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους παραιτήθηκαν (! ), χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Τσακιρίδης υπήρξε διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ΟΑ την περίοδο 1993 - 1995. Επί των ημερών του καταρτίστηκε το αποκαλούμενο "πρόγραμμα εξυγίανσης" της ΟΑ, αλλά λίγο διάστημα μετά την εφαρμογή του, αποπέμφθηκε και καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο Ρ. Δογάνης,ο οποίος είχε αργότερα την ίδια... τύχη με τον Θ. Τσακιρίδη.

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τις κυβερνητικές επιλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΟΑ, σίγουρα δεν είναι άσχετα με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ