Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πέντε - πέντε οι κλήσεις

Βαρύ φόρο καλούνται να πληρώσουν οι δημότες στις παρκοεταιρίες

Υπερβαίνει πλέον κάθε όριο η αυθαιρεσία παρκοεταιριών και παρκοδημάρχων. Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση για τη νομιμότητα ή όχι των παρκοεταιριών και των δραστηριοτήτων τους, ιδιωτικές εταιρίες και δημοτικές αστυνομίες εντείνουν αυτές τις μέρες τους... ρυθμούς εργασίας τους και προσπαθούν να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Στην "επιχείρηση" πρωτοστατεί ο Δήμος Αθηναίων. Τόσο από τις κλήσεις που κόβει με "βολές κατά ριπάς" - τρεις και πέντε πολλές φορές κλήσεις στο ίδιο αυτοκίνητο, στον ίδιο χώρο, για την ίδια παράβαση σε διάστημα λίγων ωρών - όσο και μέσω υπομνηστικών επιστολών που αποστέλλει η Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων στους "παραβάτες" για την τακτοποίηση των οφειλών τους - σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο - ώστε να μην.... αναγκαστεί "να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου, περί εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων".

Οσο κι αν τα περί δημοσίων εσόδων μοιάζουν, ενόψει της απόφασης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου αντιφατικά, δεν είναι, καθώς αποτελούν απλή εφαρμογή των κυβερνητικών κατευθύνσεων για φορολόγηση με κάθε τρόπο των δημοτών, ώστε να συνεχίσουν να μειώνονται αντίστοιχα οι κρατικοί πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αλλωστε, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλος, μόλις πρόσφατα κάλυψε τις παρκοεταιρίες - με το θέμα της φορολογικής ενημερότητας- χωρίς να περιμένει καμιά δικαστική απόφαση.

Ωστόσο, χτες το Γραφείο Τύπου της "Κίνησης Πολιτών Αθήνα 2000", της Δημοτικής Κίνησης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθηναίων, τα ξέχασε όλα αυτά και με αφορμή την εμφάνιση "υπομνηστικής επιστολής" με ψευδείς ή λανθασμένες (;) κλήσεις κατήγγειλε ως μόνο υπεύθυνο τον Δ. Αβραμόπουλο,κατηγορώντας τον για "επιχείρηση που πλησιάζει στα όρια της απάτης".

Εδωσε έτσι και την ευκαιρία στη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων να απαντήσει ότι πρόκειται "για προεκλογικού τύπου προσπάθειες εκμετάλλευσης, ασήμαντων και ελεγχόμενων περιστατικών", αφήνοντας και οι δύο στο απυρόβλητο το σκάνδαλο της ελεγχόμενης στάθμευσης και των παρκοεταιριών.

Πάντως, η επίμαχη υπομνηστική επιστολή της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων εμφανίζει το ίδιο αυτοκίνητο, την ίδια ημερομηνία και τις ίδιες περίπου ώρες να έχει δεχτεί επτά κλήσεις - όλες με τον ίδιο αύξοντα αριθμό - σε τέσσερις διαφορετικούς δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με το Δήμο πρόκειται για λάθος κατά τη μηχανογράφηση, όπου βεβαιώθηκε η ίδια παράβαση επτά φορές και πρόκειται να διορθωθεί.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Ηρακλειδών στο Θησείο, όπου ελλείψει άλλου χώρου οι κάτοικοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον πεζόδρομο. Παρά τις διαμαρτυρίες, εδώ και ένα χρόνο του 3ου διαμερίσματος για την έλλειψη χώρου και τη "βροχή" κλήσεων και τη δέσμευση του τότε αρμόδιου αντιδημάρχου Β. Κορομάντζου να δοθεί άμεσα λύση, δεν έγινε το παραμικρό. Ετσι η δημοτική αστυνομία συνεχίζει να κόβει απανωτές κλήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ