Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εργα - φαντάσματα καλύπτει το ΠΑΣΟΚ

Με την πλήρη πολιτική κάλυψη του ΠΑΣΟΚ το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε τις ενέργειες του δημάρχου Στ. Λογοθέτη για πραγματοποίηση έργων αυτεπιστασίας ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων δραχμών για την αντιμετώπιση - υποτίθεται - εκτάκτων αναγκών του δήμου λόγω θεομηνίας.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στα θέματα της παιδείας Δ. Γκερλές που σπανίως μιλά στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του, ανέλαβε να απαντήσει στις καταγγελίες της μειοψηφίας του Σώματος ότι πολλά από τα συγκεκριμένα έργα δεν έχουν παραγματοποιηθεί λέγοντας: "Εγώ ξέρω πώς γίνονται τα έργα και ψηφίζω την απόφαση". Προηγουμένως ο Στ. Λογοθέτης προσπαθώντας να αιτιολογήσει το επείγον των έργων είχε υποστηρίξει ότι "τα έργα έχουν τον χαρακτήρα της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών γιατί από την Ανοιξη προετοιμαζόμαστε για τις βροχές του Φθινοπώρου"!!! Ο δε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγ. Χρυσάφης (επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές) ξεκαθάρισε: "Η πλειοψηφία είναι εδώ και ψηφίζει και αν χρειαστεί θα ξαναψηφίσει".

Να σημειωθεί ότι είναι κοινό μυστικό στο Δήμο Πειραιά ότι με τα χρήματα που υποτίθεται ότι διατέθηκαν σε έργα αυτεπιστασίας πληρώνονται εργαζόμενοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες διαφορετικές από αυτές για τις οποίες προσλήφθηκαν. Αν όμως υποτεθεί ότι ένα μέρος των χρημάτων των υποτιθέμενων έργων διατίθεται στη μισθοδοσία του προσωπικού, σοβαρά ερωτηματικά γεννώνται για τα ποσά που δίνονται για τη χρήση μηχανημάτων και υλικών σε έργα - φαντάσματα.

"Τα έργα αυτεπιστασίας με τον τρόπο που γίνονται είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ουσιαστικά προβλήματα. Από την ίδια τη φύση ορισμένων έργων όπως ο καθαρισμός φρεατίων, είναι δύσκολο να ελεγχθεί η πραγματοποίησή τους. Ετσι είναι εύκολο πολλά χρήματα του δήμου να φύγουν σε οδούς αδιαφάνειας και μη εκτέλεσης των έργων", τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαδικασίας έργου που έγινε, είναι το ακόλουθο: Στις 28/2/97 υπάλληλοι του δήμου βεβαιώνουν ότι έγινε. Στις 9/6/97 το Δημοτικό Συμβούλιο παίρνει απόφαση για την πραγματοποίησή του και στις 23/9/97 ο δήμαρχος υπογράφει το σχετικό συμφωνητικό με τον εργολάβο. Αυτή τη διαδικασία νομιμοποίησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, ο δε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε απευθυνόμενος στους συμβούλους της μειοψηφίας:"Εσείς κάντε τις καταγγελίες σας. Ετσι λειτουργεί το κράτος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ