Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ
... αμερικανο-ΝΑΤΟικά η κυβέρνηση

Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ενεργότερη παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα και η στάση της κυβέρνησης στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ, γενούν εύλογες ανησυχίες για τα κυριαρχικά δικαιώματα και για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Ενώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα ώστε στις 23 του Φλεβάρη να αναβαθμιστούν οριστικά οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, χωρίς να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που η ίδια η ΚΟΜΙΣΙΟΝ έχει θέσει, η ελληνική κυβέρνηση ρυμουλκείται, και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, στο τραπέζι ενός εφ' όλης της ύλης διαλόγου με την Τουρκία. Η ρυμούλκηση αυτή, ευκρινέστατα ορατή από τη συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη, φαίνεται ότι επιταχύνεται, μετά και από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ν. Μπερνς. Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, την περασμένη βδομάδα σε δυο συνεντεύξεις του, μία σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και μια στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ", έσπευσε να παραδεχτεί την "ετοιμότητα" της Ελλάδας να "συζητήσει" κάθε απαίτηση που η Αγκυρα έχει καταφέρει να αναγορεύσει σε ελληνοτουρκική διαφορά.

Το ΚΚΕ, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ζητά προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις παρεμβάσεις του αμερικάνικου παράγοντα, ενώ συνεχίζονται τα ψηφίσματα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μαζικών φορέων.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ