Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκδήλωση συμπαράστασης

Τη συμπαράστασή του στην πρόεδρο και στον γραμματέα του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ, Κάτια Νικολάου και Γ. Πέρο, αντίστοιχα - που καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών ο καθένας, μετά από μήνυση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α. Φραγκόπουλου, για δυσφήμισή του μέσω ανακοίνωσης που είχε εκδώσει το σωματείο - εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης.

Η Ενωση αποδίδει τη δίωξη και καταδίκη των συνδικαλιστών στο γεγονός ότι "τόλμησαν να καταγγείλουν δημόσια την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του εμπορίου και όσους τη στηρίζουν και την προωθούν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα". Σημειώνει, δε, ότι αποσκοπεί στη "φίμωση και εξόντωση των εργαζομένων και των ταξικών συνδικαλιστών που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική".

Η Ενωση καταγγέλλει και τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ που "αντί να στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων, λειτούργησε σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και έστειλε στα δικαστήρια τους δύο συνδικαλιστές και συνέδραμε στην ποινικοποίηση των αγώνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ