Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη Βουλή το θέμα της ΧΟΧΤΙΦ

Στην παράνομη παρεμπόδιση από αστυνομικές δυνάμεις της συνδικαλιστικής δράσης στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, το Σάββατο 17 Γενάρη, αναφέρεται Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκης και απευθύνεται στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εργασίας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, σημειώνεται συγκεκριμένα: "Για πολλοστή φορά αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδισαν το Σάββατο 17/1/1998 συνδικαλιστικές δραστηριότητες μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων και του Παραρτήματος στο νέο Αερολιμένα Αθηνών. Η ενέργεια αυτή και παράνομη είναι και επικίνδυνη, δεδομένου ότι οι δραστηριότητες των συνδικαλιστών αποσκοπούσαν στην περιφρούρηση του πενθήμερου, του 7ωρου, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, που καταπατούνται βάναυσα και συστηματικά από την HOCHTIEF και τους εργολάβους. Να σημειωθεί ότι ενώ στο εργοτάξιο είναι σχεδόν καθημερινή η παρουσία της αστυνομίας, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων, απουσιάζουν σε μόνιμη βάση και το Σάββατο 17/1/98, οι εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας, του ΚΕΠΕΚ, του ΙΚΑ κλπ.

Και ενώ υπήρχε αυτή η σημαντική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του εργοταξίου, η διεύθυνση αρνήθηκε χωρίς καμιά άλλη εξήγηση την είσοδο στο χώρο σε δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη".

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Ποιος και κατόπιν αίτησης ποιας αρχής είχε δώσει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να παρεμποδίσουν τη δράση των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων;

Ποια ήταν η συγκεκριμένη εντολή στην αστυνομική δύναμη, με δεδομένο ότι η μια εκδοχή κάνει λόγο για "προληπτικούς λόγους", ενώ μια άλλη για "προστασία δικαιώματος εργασίας";

Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και την ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ