Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τέσσερις φορές επανέλαβε χτες, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου ότι μεταφέρει τη "θέση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης",σχετικά με την προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ.

Η επεξήγηση αυτή φαίνεται πως κρίθηκε απαραίτητη, αφού η κυβέρνηση επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της, παρά την ποικιλόμορφη κλιμάκωση των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, οι οποίοι σήμερα προχωρούν στη δεύτερη 24ωρη απεργία τους.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπαντωνίου τόνισε ότι αν δε γίνουν αλλαγές στο δημόσιο τομέα και στις "υπερχρεωμένες" επιχειρήσεις, "αυτές οι επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν και οι πρώτοι που θα πληρώσουν θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι".

Μετά από αυτό τον έμμεσο εκβιασμό, ο υπουργός επικαλέστηκε την... εντολή του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές, για να πει ότι "στην εντολή αυτή θα ανταποκριθούμε". Στη συνέχεια δήλωσε πως σήμερα θα καταθέσει την επαναδιατύπωση της τροπολογίας, η οποία θα έχει... δημοκρατικά χαρακτηριστικά και διαλόγου, όμως το αποτέλεσμα θα διακατέχεται από τη "συναίσθηση ευθύνης και καθήκοντος" της κυβέρνησης.

Τέλος, ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τοποθέτηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη,για "θύλακες αιφνιδιασμού", σημείωσε:"Δεν κάνω κανένα απολύτως σχόλιο. Σας μεταφέρω τη θέση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ