Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
δίχως αντίκρισμα...

Τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, πριμοδοτούν ευθέως τους εργοδότες, τη μερική απασχόληση και επιταχύνουν την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ενώ ουσιαστικά εξάγγειλε και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας!

Μια νέα, προκλητική, δέσμη μέτρων προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά με στόχο να πριμοδοτήσει ευθέως - εκτός από τους εργοδότες - τη μερική απασχόληση και να επιταχύνει τη γενικότερη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Τα νέα μέτρα, που βασίζονται στις "κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ενωσης" και στο κατάπτυστο "Σύμφωνο εμπιστοσύνης προς το 2000", προσφέρουν στους εργοδότες 118 δισ. δραχμές περίπου για τη δημιουργία, δήθεν, νέων θέσεων εργασίας, από τις οποίες, μάλιστα, η μία στις τρεις μπορεί να είναι μερικής απασχόλησης!

Οι ανακοινώσεις έγιναν χτες από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος, ουσιαστικά, εξάγγειλε και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας!

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τα μέτρα "πρόκληση κατά των ανέργων και γενικά της εργατικής τάξης", τονίζει ότι "πρόκειται για ένα πρόγραμμα δίχως αντίκρισμα" και καλεί σε "συστηματικό αγώνα" και σε "ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της" για την αντιμετώπιση της ανεργίας.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ