Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ
"Πρόγραμμα δίχως αντίκρισμα"

Πρόκληση κατά των ανέργων χαρακτηρίζονται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,οι εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για τα δήθεν μέτρα κατά της ανεργίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται συγκεκριμένα: "Τα μέτρα που εξάγγειλε ο υπουργός Εργασίας αποτελούν πρόκληση κατά των ανέργων και γενικά της εργατικής τάξης, που βασανίζεται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Με τα ποσά που διατίθενται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιδοτείται η εργοδοσία και οι οργανωτές μαθημάτων δήθεν επιμόρφωσης ανέργων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δίχως αντίκρισμα. Επιδοτούνται θέσεις σύντομης και ευκαιριακής απασχόλησης, που οξύνουν το πρόβλημα της ανεργίας και των μισθών φτώχειας. Αυτό αποδείχνει η εμπειρία, τόσο των προηγούμενων προγραμμάτων, όσο και των σεμιναρίων δήθεν επανειδίκευσης, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα η ανεργία, ένα από τα αποτελέσματα της επέλασης των μονοπωλίων και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιείται για μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους και για να διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι. Γίνεται όπλο για ένα συνολικότερο χτύπημα της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας δε θα έρθει με "ασπιρίνες" ή με μέτρα - κοροϊδία. Προϋποθέτει συστηματικό αγώνα και τελικά την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ