Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανσυνταξιουχικός αγώνας

Συλλαλητήρια οργής αύριο, Πέμπτη, στην Αττική και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, που διοργανώνει αύριο Πέμπτη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις 10 το πρωί αύριο, στην πλατεία Κάνιγγος, θα πραγματοποιηθεί παναττικό συλλαλητήριο και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου,καθώς έχει ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στα Γιάννενα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.Οι συνταξιούχοι Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης θα συγκεντρωθούν στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

"Η κυβέρνηση - σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής - προχωρεί προκλητικά στον κατήφορο του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και της ανάλγητης αντιλαϊκής - αντικοινωνικής πολιτικής σε βάρος συνταξιούχων, εργαζομένων και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, ισοπεδώνοντας κοινωνικά δικαιώματα, ανατρέποντας εργασιακές σχέσεις, υπηρετώντας αποκλειστικά την οικονομική ολιγαρχία και τα πολυεθνικά μονοπώλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Καταγγέλλει την απάνθρωπη φορολογική και εισοδηματική πολιτική λιτότητας που συνεχίζεται δώδεκα χρόνια και επισημαίνει: "Οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ διατηρούν το θλιβερό προνόμιο διαιώνισης της κατάφωρης αδικίας σε βάρος τους, καθώς εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις των συντάξεων του δημοσίου. Εξακόσιες πενήντα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι των ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ ζουν με συντάξεις 70.000 - 80.000 - 90.000 δρχ. κάτω από το πιο τραγικό όριο φτώχειας, ενώ οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ βιώνουν το φοβερό εφιάλτη της μη καταβολής των συντάξεών τους, εξαιτίας της ολέθριας ναυτιλιακής πολιτικής που διέλυσε το ισχυρότερο Ταμείο".

Οι συνταξιούχοι αγωνίζονται για: Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Ολες οι συντάξεις των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου να είναι στο 80% των μισθών των εν ενεργεία υπαλλήλων, αναπροσαρμοζόμενο με τις εκάστοτε συλλογικές συμβάσεις. Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων στο 20% και αφορολόγητο όριο συντάξεων στα 2 εκατ. δρχ. Ριζική τροποποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων 1902, 1976, 2084. Ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του κράτους πρόνοιας. Να μη γίνει η μείωση των επικουρικών συντάξεων. Εξασφάλιση του κοινωνικού πόρου και της επιχορήγησης στα Ταμεία των αυτοαπασχολούμενων. Οχι στη λίστα των φαρμάκων, φτηνό και καλής ποιότητας φάρμακο και μείωση της συμμετοχής στην αγορά τους, στο 10%.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών καλεί - με ανακοίνωσή του - τους συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο παναττικό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ