Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιπροσωπευτικό προεδρείο στο ΕΚΠ

ΔΕΣΚ: "Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος"

Συγκροτήθηκε χτες σε σώμα η νεοεκλεγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και εξέλεξε, σε αντιπροσωπευτική βάση, το νέο προεδρείο της οργάνωσης. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Γ. Μίχας από την ΠΑΣΚΕ, αντιπρόεδρος Α' ο Γ. Γαβρίλης από την "Αυτόνομη Παρέμβαση", αντιπρόεδρος Β' ο Μ. Ξυδιάς από τη ΔΕΣΚ,γενικός γραμματέας ο Μ. Νουφαρίτσης από τη ΔΕΣΚ, αναπληρωτής γραμματέας ο Β. Ανθής από την ΠΑΣΚΕ, οργανωτικός γραμματέας ο Γ. Τασούλας από την ΠΑΣΚΕ και ταμίας η Ρ. Γκούβερη από τη ΔΑΚΕ.

Λίγο πριν γίνει η εκλογή του προεδρείου ο απερχόμενος γραμματέας του Κέντρου Γ. Μανουσογιαννάκης δήλωσε σχετικά με το συνέδριο ότι όσον αφορά τα αποτελέσματα, είναι ολοφάνερο ότι δεν αντανακλούν τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων. "Είναι αποτελέσματα - συνέχισε - κύρια της νοθείας. Θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς δε θα σταματήσουμε από την πλευρά μας να παλεύουμε για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος".

Μετά την εκλογή του προεδρείου, η νέα διοίκηση συζήτησε το μέγα θέμα της ψήφισης της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ και αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη τα σωματεία προκειμένου ν' αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες. Ο γραμματέας του Κέντρου Μ. Νουφαρίτσης, τόνισε: "το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, αλλά η εκχώρηση αυτών των επιχειρήσεων σε ιδιώτες και τότε θα την πληρώσει όλος ο ελληνικός λαός". Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της ΑΖΕΛ που εδώ και 6,5 μήνες είναι ουσιαστικά κλειστή και δηλώθηκε η στήριξη του ΕΚΠ στις κινητοποιήσεις που αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ