Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
Αποφασισμένοι για αγώνα οι άνεργοι

ΧΑΛΚΙΔΑ(Του ανταποκριτή μας). -

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους είναι οι άνεργοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας. Η επισήμανση της προχτεσινής ανακοίνωσης του σωματείου ότι "όσοι κρύβονται πίσω απ' αυτή την επίθεση (κατά του προέδρου του σωματείου) θα πάρουν την απάντησή τους από τους άνεργους και τους εργαζόμενους της περιοχής με τη συσπείρωσή μας γύρω από το σωματείο" έχει ιδιαίτερη αξία και σίγουρα ανησυχεί πολλούς.

Συνεχίζοντας τον αγώνα που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, το "Σωματείο Εργαζομένων και Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας" ξεκινάει από σήμερα κύκλο επαφών και συναντήσεων με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων, από τις οποίες θα ζητήσει τη στήριξη των αιτημάτων που προβάλλει για την επιβίωση των ανέργων και την παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά, το σωματείο θα έχει σήμερα συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΚΚΕ,της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ,καθώς και με το κόμμα της Πολιτικής Ανοιξης, που ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή του.

Το σωματείο διεκδικεί την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μείωση ενσήμων για εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας, έκτακτο επίδομα 200.000 δραχμών κ.ά., αλλά και μακροπρόθεσμων, όπως η δημιουργία Δημόσιου Ενιαίου Φορέα Λευκολίθου, ίδρυση δασοβιομηχανικού συγκροτήματος, ξεκαθάρισμα του καθεστώτος των τσιφλικιών, αρδευτικό κάμπου Μαντουδίου κ.ά.

Ξεχωριστό αίτημα, άμεσης προτεραιότητας, αποτελεί για το σωματείο το άμεσο άνοιγμα και η επαναλειτουργία των μεταλλείων "πρώην Παπαστρατή", τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προορίζει για ξεπούλημα στον Κ. Βαρβούτη, στην κατοχή του οποίου βρίσκεται από το 1996 και το συγκρότημα "πρώην Σκαλιστήρη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ