Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΝΙΟΝ
Μαχητική απάντηση στον εμπαιγμό

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αιόλου και στη συνέχεια με συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ αντέδρασαν χθες στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό σε βάρος τους και στην αναβολή για τις 17 Μάρτη της εκδίκασης που αφορά τον διακανονισμό των χρεών του πολυκαταστήματος και - στη συνέχεια - τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της επιχείρησης στους πιστωτές. Το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο αναμένοντας την απόφαση του Δικαστηρίου. Οταν ενημερώθηκαν για την αναβολή, η οποία έγινε μετά από ένσταση της Εθνικής Τράπεζας, κατευθύνθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ. Εκεί, μετά από ομαδική διαμαρτυρία, συνάντησαν τον υποδιοικητή της κ. Βρανά, ο οποίος έκανε λόγο για ασάφειες ως προς την εφαρμογή του νόμου, αλλά ισχυρίστηκε ότι η Τράπεζα θα συμφωνήσει σε όλες τις διαδικασίες για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλιά τους.

Στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το υπουργείο Εργασίας, όπου με συνθήματα όπως "θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία", απαίτησαν να συναντήσουν τον υπουργό και τον υφυπουργό. Απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους ο Χ. Πρωτόπαππας δήλωσε "αιφνιδιασμένος" από την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο υπουργός Μ. Παπαϊωάννου αρνήθηκε αρχικά να συναντήσει τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ. Οι τελευταίοι απάντησαν με συμβολική κατάληψη του τρίτου ορόφου του υπουργείου, πράγμα που υποχρέωσε τον υπουργό να δεχτεί συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου. Για τα ζητήματα που του τέθηκαν, δεσμεύτηκε θα αναλάβει πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα, καθώς και ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντήσει εκ νέου το ΔΣ του σωματείου. Η Κάτια Νικολάου,πρόεδρος του σωματείου, με δήλωσή της στο "Ρ" σημείωσε: "Εκτιμάμε για άλλη μια φορά πως πέσαμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Στόχος τους είναι να απαλλαγούν από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Κανείς εργαζόμενος δεν πιστεύει ότι αυτό το πολυκατάστημα θα κλείσει, αλλά θα συνεχίσουμε ενωμένοι και δυναμικά τον αγώνα για τη στήριξη της δουλιάς μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ