Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Σε συγκέντρωση καλεί η Αχτίδα ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 9 του Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα στο θέατρο "ΔΙΑΝΑ"

Σαν την "κορυφή του παγόβουνου" της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση, τους βιομήχανους και την Ευρωπαϊκή Ενωση, θεωρεί την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ - Τράπεζες, η Αχτίδα ΔΕΚΟ - Τραπεζών της ΚΟΑ του ΚΚΕ,σε ανακοίνωσή της.

Η Αχτίδα καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο θέατρο "ΔΙΑΝΑ" (Ιπποκράτους 7), τη Δευτέρα 9 του Φλεβάρη, στις 6μμ, με θέμα: "Για ΔΕΚΟ - Τράπεζες στην υπηρεσία του λαού".

Στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι η κυβερνητική επίθεση είναι "συνέπεια της "Λευκής Βίβλου" και της αποδοχής του ψευδεπίγραφου περί "εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ" Ν.2414, που - όπως δικαιώνεται σήμερα το ΚΚΕ - ήταν νόμος για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Ηταν μοιραία κατάληξη της συμμετοχής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων στο φιάσκο του "κοινωνικού διαλόγου"".

Επισημαίνεται επίσης ότι η συντονισμένη αυτή επίθεση στοχεύει στην κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ, αλλά και στην κατάργηση του ίδιου του συνδικαλιστικού τους κινήματος, τα οποία μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα επιδιώκεται η διάσπαση της εργατικής τάξης και το συνολικό χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναφορά γίνεται και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία όπως στους αγρότες και στους ναυτεργάτες έτσι και σ' αυτήν την επίθεση πρωταγωνίστησαν, με τον προπαγανδιστικό τους ρόλο υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Τονίζεται επίσης ότι το "ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων σαν καλό σημάδι για το μέλλον του τόπου" και ότι "το ΚΚΕ παλεύει για ΔΕΚΟ 100% δημόσιες, στην υπηρεσία του λαού, εκσυγχρονισμένες και αποδοτικές, απαλλαγμένες από τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο... μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας". Σχετικά με τα πελώρια προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, επισημαίνεται ότι μόνη λύση είναι ο αγώνας και η δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου.

Προσφυγή της ΓΣΕΕ στο ΔΓΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι προσέφυγε χτες στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, καταγγέλλοντας παραβίαση της ΔΣΕ 98, και ότι θα συγκροτήσει επιτροπή εργατολόγων και συνταγματολόγων, ώστε να προσφύγει στα δικαστήρια για την ακύρωση της επίμαχης διάταξης που αποτελεί πια νόμο.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι θα συμμετάσχει σε διάλογο για ζητήματα που σχετίζονται με την "εξυγίανση" των ΔΕΚΟ, αλλά όχι για ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, παρόλο που η κυβερνητική παρέμβαση είχε ως κύριο στόχο την αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων για τη διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ!

Στάση στα ΗΛΠΑΠ αύριο

Στάση εργασίας 10πμ - 3μμ,πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ και Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους από εδώ και πέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ