Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κερδισμένοι

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε όμως ποιος έχασε. Αυτοί που ευελπιστούν ότι από τέτοιες διαδικασίες, με την προώθηση της μίας ή της άλλης τάσης θα δοθεί καμιά ουσιαστική λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κόσμο.

***

Διότι, πώς να το κάνουμε, σε αυτή τη χώρα και "εκσυγχρονιστές" ΠΑΣΟΚους έχουμε δει, και "αντιεκσυγχρονιστές" έχουμε δει, και "αντιεκσυγχρονιστές" που έγιναν "εκσυγχρονιστές" έχουμε δει. Προκοπή δεν είδαμε...

***

ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τους τραπεζίτες είχε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου για το περίφημο θέμα των ανατοκισμών όπου επί της ουσίας (για τα παλιά δάνεια δηλαδή) δεν είπανε τίποτε.

***

Γεγονός είναι πάντως πως ο υπουργός συζητά με αυτούς για τους οποίους εργάζεται να βρει λύση. Με τους δανειολήπτες δε συζητάει. Αυτά, για να μην έχετε αμφιβολίες για το πού πάει η ιστορία.

***

ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ στην έννοια του διαλόγου δίνει η συμπεριφορά των Αμερικανών και των Βρετανών στην περιοχή του Κόλπου. Παρότι... συζητούν δημοκρατικά με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για το τι πρέπει να γίνει, έχουν μαζέψει σε ετοιμότητα ολόκληρο το στόλο τους.

***

Διότι - λένε - δεν είναι δυνατόν ο Σαντάμ να έχει στη διάθεσή του για να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής. Για να το αποφύγουν λοιπόν θα... χρησιμοποιήσουν αυτοί πρώτοι τα δικά τους.

***

Στο μεταξύ από πολλούς και διάφορους μνημονεύεται και ο ρόλος της Τουρκίας στην υπόθεση, για τη βόρεια πλευρά όπου βρίσκονται τα πετρέλαια. Μήπως εκτός των άλλων είναι και μια καλή δικαιολογία για να στηριχτεί και μια ελληνική συμμετοχή;

***

Ας μην ξεχνάμε πως η ελληνική κυβέρνηση ούτε κατά διάνοια δεν το έχει αποκλείσει. Το αντίθετο μάλιστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ