Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα ετοιμότητας

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση για νέες κινητοποιήσεις καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ), καλώντας παράλληλα τη ΓΣΕΒΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στους αγώνες των αγροτών, των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να εξαγγείλει παράλληλους αγώνες, γιατί οι ίδιες αιτίες που καταστρέφουν εκείνους, καταστρέφουν και τους ΕΒΕ.

Συγκεκριμένα, η ΟΒΣΑ καταγγέλλει ότι η κυβερνητική πολιτική, τυφλά υποταγμένη στις εντολές των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και ακολουθώντας πειθήνια τα συμφέροντά τους και τις επιταγές της ΕΕ, κωφεύει μπροστά στη γενική αγανάκτηση και τον ξεσηκωμό των λαϊκών στρωμάτων, όπως εκφράζεται και με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Αυτή η πολιτική, τονίζει, συνειδητά αποτελεί μονόπλευρη αδικία, οδηγεί στον αφανισμό ολόκληρων παραδοσιακών κλάδων, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αγρότες. Οδηγεί στις στρατιές των ανέργων και τους ΕΒΕ και τους αγρότες και στα όρια της εξαθλίωσης τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Μπροστά σ' αυτά τα δεδομένα, γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι μόνος δρόμος που ανοίγεται για τους ΕΒΕ είναι οι συνεχείς, επίμονοι, μαζικοί αγώνες. Αγώνες στους οποίους θα ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με εκείνη των άλλων λαϊκών στρωμάτων που καταστρέφονται από τις ίδιες πολιτικές. Σ' αυτά τα πλαίσια καλεί τη ΓΣΕΒΕΕ να οργανώσει και να εξαγγείλει, ταυτόχρονα με τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να ξεσκεπάσει και να καταγγείλει τις συγκεκριμένες πολιτικές και να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών που διεξάγεται αυτό το διάστημα.

Τέλος, η ΟΒΣΑ καταγγέλλει τη ΝΔ, αλλά και εκείνα τα κόμματα, που με τη στάση τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, γίνονται συνυπεύθυνα στις κυβερνητικές πολιτικές και τις στηρίζουν. Η χώρα, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, οδηγείται στην καταστροφή και συνυπεύθυνοι είναι όλοι όσοι δεν κάνουν αντίσταση, δεν κάνουν πραγματική αντιπολίτευση, ζητώντας την αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ