Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γευόμαστε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους

Η παρέμβαση του Βαγγέλη Δανέζη, μέλους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων "Ολύμπικ Κέτερινγκ"

Η πάλη ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ. Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση χρειάζονται σκληροί αγώνες και ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα παραπάνω επισήμανε ο Βαγ. Δανέζης,μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων "Ολύμπικ Κέτερινγκ". Για τη σημερινή εικόνα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" - είπε - δε φταίει ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρίας, ούτε φυσικά οι εργαζόμενοι σ' αυτή, αλλά η έλλειψη επιδότησης επί σειρά ετών για το κοινωνικό έργο που προσφέρει, καθώς επίσης η ρουσφετολογική πολιτική και οι πελατειακές σχέσεις που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Ο ομιλητής κατήγγειλε ότι με τη σκανδαλώδη και αποικιοκρατική σύμβαση με τους Γερμανούς για τη μετεγκατάστασή της "Ολυμπιακής" στα Σπάτα, η εταιρία θα δαπανήσει 120 δισ. δραχμές, θα έχει σε έκταση μικρότερες εγκαταστάσεις απ' αυτές που έχει σήμερα, θα πληρώνει ενοίκιο, ενώ θα χάσει και πολλές κερδοφόρες υπηρεσίες οι οποίες θα ανατίθενται από την κατασκευάστρια εταιρία με πλειοδοτικούς διαγωνισμούς σε ιδιώτες.

Ο Βαγ. Δανέζης καταλήγοντας τόνισε ότι σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ΟΑ θέτει και η Ευρωπαϊκή Ενωση, με μια σειρά απαγορευτικούς όρους και δεσμεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ