Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
"ΟΧΙ στην εμπλοκή της Ελλάδας"

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της σε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας, ακόμη και με την παροχή "διευκολύνσεων" στις αμερικανικές δυνάμεις μέσω της βάσης της Κρήτης, στη διαφαινόμενη επίθεση κατά του Ιράκ από τις ΗΠΑ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

"Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί τον κρητικό λαό να εκφράσει δυναμικά την αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας μας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο.

Η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός κος Αποστολάκης σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, αφήνει ανοιχτό το θέμα της χρησιμοποίησης των βάσεων γι' αυτές τις επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή η αεροναυτική βάση της ΣΟΥΔΑΣ και το Πεδίο Βολής με εντολή του διοικητή της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ κάνει ολοφάνερο ότι η Κρήτη θα χρησιμοποιηθεί σαν ορμητήριο επέμβασης των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στον Περσικό Κόλπο.

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αρνηθεί τις διευκολύνσεις των βάσεων, που ζητούν οι Αμερικανοί και να κάνει σαφές ότι η Ελλάδα δε θα έχει συμμετοχή σε τέτοιες τυχοδιωκτικές ενέργειες.

Καλεί τους μαζικούς φορείς, την ΤΑ, κάθε πατριωτική δύναμη να πάρουν σαφή θέση καταδίκης τέτοιων ενεργειών, που καταρρακώνουν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας.

Οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν να οργανωθεί η αντίθεση του λαού με δυναμικό τρόπο στο ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας μας και να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η λαϊκή απαίτηση "Εξω ΤΩΡΑ οι Αμερικάνοι. ΟΧΙ στα σχέδια του ΝΑΤΟ. ΕΞΩ οι βάσεις του θανάτου"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ