Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Υπέρ της διεθνούς δράσης στο Κόσσοβο ο Τσερβενκόφσκι

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Και ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι "μπήκε" χτες στο "χορό" των δηλώσεων περί της ανησυχητικής κατάστασης που επικρατεί τελευταία στη σερβική επαρχία του Κόσσοβου.

Ετσι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Βρετανών, Γερμανών και Αλβανών κυβερνητικών αξιωματούχων για την αυξανόμενη ένταση στο Κόσσοβο, ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι τάχθηκε υπέρ της δράσης από τη διεθνή κοινότητα. Ειδάλλως, υποστήριξε, η "κατάσταση θα εκφυλιστεί σε ένοπλη σύγκρουση".

Οπως είπε χαρακτηριστικά στη γαλλική εφημερίδα "ΛΕ ΜΟΝΤ" ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, "εάν οι δύο πλευρές (Σέρβοι και Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου) δεν επιδείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, υπάρχει φόβος η κατάσταση να επιδεινωθεί... μια ένοπλη σύγκρουση θα είχε αναμφίβολα επιπτώσεις στην ΠΓΔΜ, ακόμη κι αν η δική μας μειονότητα δεν εμπλεκόταν άμεσα"... Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, επισήμανε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ασκήσει πιέσεις και στις σερβικές αρχές, αλλά και στους ηγέτες της αλβανόφωνης κοινότητας που αποτελεί το 90% του πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ