Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Αντίσταση στην γκαγκστερική ενέργεια

Με χτεσινή ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στον Περσικό και καταγγέλλει ως υποκριτικό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα όπλα που κατέχει (;) η Βαγδάτη. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

"Ο Περσικός Κόλπος, η ανθρωπότητα ολόκληρη ξαναζεί τις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ. Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά στη γνωστή τακτική των ΗΠΑ, όπου, με το πρόσχημα της προστασίας της ανθρωπότητας, ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν ένα λαό για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους στην περιοχή και να τρομοκρατήσουν με τη δύναμη των όπλων και τους υπόλοιπους. Αποτελεί υποκρισία χωρίς όρια το "ενδιαφέρον" τους για την καταστροφή των βιολογικών και χημικών όπλων του Ιράκ, όταν είναι γνωστό πως οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι ανεξέλεγκτοι σ' αυτόν τον τομέα. Είναι αυτοί που για χρόνια αρνήθηκαν και αρνούνται το σταμάτημα της παραγωγής και την πλήρη καταστροφή τους. Είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στην παραγωγή των πυρηνικών όπλων και όλων των όπλων μαζικής καταστροφής. Αυτοί, που τα έχουν δοκιμάσει δολοφονώντας λαούς ολόκληρους. Είναι εκείνοι, που, επιβάλλοντας τα εμπάργκο, στέλνουν στο θάνατο από την πείνα και την έλλειψη φαρμάκων εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Είναι εκείνοι, που, με την απάνθρωπη πολιτική της "νέας τάξης", φέρνουν τη φτώχεια και τη δυστυχία στον πλανήτη.

"Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την ανησυχία της και την πλήρη αντίθεση του φιλειρηνικού κινήματος σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή. Θεωρεί, εκτός των άλλων, ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή.

"Είναι αντίθετη με οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας μας με τη χρησιμοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων για την υποστήριξη τέτοιων ενεργειών.

"Καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, το λαό, τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη γκανγκστερική ενέργεια των ΗΠΑ. Να συμπαρασταθούν στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό, γιατί αυτός είναι το θύμα που πλήρωσε και πληρώνει με αίμα την ιμπεριαλιστική επέμβαση και το απαράδεκτο καθεστώς του Ιράκ".

Ο Σύλλογος Δασκάλων &Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Την αντίθεσή του, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα, εκδήλωσε με χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Χανίων.Ακόμη, ο Σύλλογος καταγγέλλει "τα ΝΑΤΟικά έργα (στη βάση) που αποκάλυψε επανειλημμένα ο τοπικός Τύπος (...). Οτι, ερήμην του λαού της περιοχής μας, εν αγνοία και της ίδιας της Βουλής, εκτελούνται έργα στο λιμάνι της Σούδας για μόνιμο ελλιμενισμό αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου και για αναβάθμιση του ρόλου της αμερικανικής βάσης σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των γύρω χωρών, ανάλογα με τα κάθε φορά συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών που εκπροσωπούν οι αμερικανικές κυβερνήσεις και τα επιτελεία του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ