Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ηθικός αυτουργός το Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη στη συζήτηση σχετικά με τη βοήθεια προς τις υποψήφιες για ένταξη χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

"Ηθικό αυτουργό στη νεοαποικιακή επιχείρηση υποδούλωσης των λαών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στα συμφέροντα των πολυεθνικών", χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης, στη συζήτηση σχετικά με τη βοήθεια προς τις υποψήφιες για ένταξη χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Καταδικάζοντας τις προτάσεις του Συμβουλίου, της Επιτροπής και την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που "πλέκουν πολύπλευρους νεοαποικιακούς δεσμούς με τις χώρες της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι "αυτό γίνεται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, για να διεισδύουν σ' αυτές τις περιοχές μέσω αυτών των νεοαποικιακών μεθοδεύσεων, να εκμεταλλευτούν φυσικό πλούτο, ανθρώπινο δυναμικό, να δημιουργήσουν παραπέρα ιμπεριαλιστικές ζώνες για παραπέρα ηγεμόνευση, επέκταση σε ολόκληρη την περιοχή".

"Ενοχοι, συνένοχοι γι' αυτό το θέμα, υπογράμμισε ο Β. Εφραιμίδης, είναι οι πολιτικές και οικονομικές μαφίες που κυριαρχούν, προς το παρόν, σ' αυτές τις χώρες, καταλογίζοντας, ταυτόχρονα, ευθύνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που, "ψηφίζοντας αυτή την έκθεση, γίνεται ένα είδος ηθικού αυτουργού για μια τέτοια επιχείρηση υποδούλωσης, εκμετάλλευσης των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ