Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Προτάσεις ενότητας, αντίστασης και αντεπίθεσης

Η 14η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Μαγνησίας της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, όπου και εκλέχτηκε το νέο 11μελές Νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς και νέα τριμελής Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Οργάνωσης.

Η συζήτηση που έγινε κατά τις εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ, σε πόλη και ύπαιθρο, καθώς και τα ζητήματα που συζητήθηκαν από όλους τους αντιπροσώπους, έδειξαν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της Οργάνωσης, καθώς και τη μεγαλύτερη παρέμβαση της ΚΝΕ στο νεολαιίστικο κίνημα. "Η τακτική μας στο κίνημα της νεολαίας είναι η πολυμέτωπη πολύμορφη αντεπίθεση των νέων στην εξουσία των πολυεθνικών στον ιμπεριαλισμό. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη των αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων, κόντρα στην αιτία, που γεννά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα. Παλεύουμε για την υπεράσπιση της ειρήνης και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, επιδιώκοντας την ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού στους αγώνες και τις διεργασίες που συντελούνται στη νεολαία. Αγωνιζόμαστε για τη διεύρυνση του φιλειρηνικού κινήματος μαζικά από τη νεολαία", επισημαίνει το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ σε ανακοίνωση.

Βασικό μέτωπο πάλης αποτελεί το δικαίωμα της νεολαίας στη δουλιά, η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει η ΕΕ και η "Λευκή Βίβλος". Το ΝΣ δηλώνει την αντίθεσή του στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που εφαρμόζονται στην πόλη, επιδιώκει την πάλη όλων των νέων, ενάντια στην ανεργία που πλήττει κυρίως τη νέα γενιά. Παλεύει, επίσης, για την κατάκτηση της γνώσης, για την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τον αγώνα όλων των νέων ενάντια στην εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση του νόμου 2525/97 της κυβέρνησης, που κινείται σε συντηρητική κατεύθυνση, ξεθεμελιώνοντας κάθε μορφή κατάκτησης που κερδήθηκε μέσα από τους αγώνες της νεολαίας.

Το ΝΣ καλεί σε αγώνα, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και σε κάθε είδους εξάρτηση, δηλώνει την αντίθεσή του στο διαχωρισμό των λεγόμενων "σκληρών" και"μαλακών", στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, γιατί έτσι προωθείται ο εθισμός της νεολαίας και η νομιμοποίηση του σάπιου συστήματος που γεννάει την ανάγκη στους νέους να τα χρησιμοποιούν για να ζουν. Επιδιώκει επίσης, την κοινή δράση με τις Θεραπευτικές Κοινότητες (ΚΕΘΕΑ, ΕΞΟΔΟΣ, ΙΘΑΚΗ) και με φορείς που οι θέσεις τους στο ζήτημα αυτό κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Σημαντικοί χώροι, όπου θα αναπτύξει δράση η Οργάνωση είναι το πανεπιστήμιο και η μάχη που θα δώσει η παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, με σταθμό τις φοιτητικές εκλογές της 1ης Απρίλη, καθώς επίσης και η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Οργάνωσης στην ύπαιθρο.

Μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ προτείνουν τη μοναδική εναλλακτική λύση, τη συγκρότηση του αντιμονοπωλιακού αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου πάλης του λαού. Η πρόταση αυτή είναι ρεαλιστική σε αντίθεση με την πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστερής συναίνεσης που οδηγεί στη λιτότητα, στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας, στο νέκρωμα του νομού, στη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου.

Οι προτάσεις που φέρνει η ΚΝΕ στη νεολαία, είναι προτάσεις ενότητας, αντίστασης και αντεπίθεσης. Προτάσεις πάλης όλων των νέων για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές. "Δε μας αρκούν όσα μας λένε, θέλουμε να μάθουμε όλη την αλήθεια. Δε γυρίζουμε την πλάτη μας, τα αντιπαλεύουμε. Δε βολευόμαστε με το μίζερο παρόν, διεκδικούμε το σοσιαλιστικό μέλλον. Καλούμε κάθε νέα και νέο, που δε συμβιβάζεται, δεν υποτάσσεται, να γνωρίσει την ομορφιά του αγώνα. Η θέση μας, η θέση όλων των νέων είναι μπροστά στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ανυπότακτοι", καταλήγει το ΝΣ στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ