Παρασκευή 13 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ
Εικόνες περασμένων δεκαετιών

Εικόνες που δυσφημίζουν τη χώρα μας διαδραματίζονται στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, κατήγγειλε προχθές στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου.Συγκεκριμένα, τόνισε ότι εκτός των άλλων το κτίριο είναι παλιό με πολλές ελλείψεις, ακατάλληλα παράθυρα, απαρχαιωμένο εξοπλισμό, φθαρμένα και κατεστραμμένα κρεβάτια, ενώ στο χώρο που είναι για 40 παιδιά στεγάζονται 85 συνολικά άτομα ηλικίας 4 έως 36 χρόνων.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης είπε ότι ήδη στάλθηκαν 35 εκατομμύρια για το μαγειρείο και τα άμεσα έργα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν οικίσκοι σε οικόπεδο του Ιδρύματος ως προσωρινή λύση. Ισχυρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις συντηρούνται επαρκώς και χαρακτήρισε σχετικά ικανοποιητικό τον αριθμό των υπηρετούντων γιατρών, αλλά εντούτοις είπε ότι το υπουργείο ζήτησε να καλυφθούν και οι λίγες θέσεις που μένουν κενές.

"Μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο ίδρυμα", είπε στην τοποθέτησή του ο Στ. Παναγιώτου, τονίζοντας ότι η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού έχει ολέθριες συνέπειες στην αποκατάσταση της υγείας των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ