Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νομαρχιακή φροντιστηριακή επιχείρηση

Με 24ωρη απεργία απάντησαν χτες οι εκπαιδευτικοί της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Με 24ωρη απεργία, την οποία αποφάσισε το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, απάντησαν χτες οι εκπαιδευτικοί στο βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου, στην παράνομη και κερδοφόρα φροντιστηριακή επιχείρηση της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, αλλά και στο διαγωνισμό πρόσληψης του ΑΣΕΠ.

Πριν δύο μήνες η Νομαρχία ίδρυσε και έθεσε σε λειτουργία τρία κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας σε Ρόδο και Κάρπαθο, ενώ εξήγγειλε άλλα τρία σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο. Οι μαθητές πληρώνουν κανονικά δίδακτρα (περίπου 20.000 δραχμές το μήνα), η δε πρόσληψη και αμοιβή του διδακτικού προσωπικού είναι στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας.

"Η Νομαρχία Δωδεκανήσου προχώρησε στη λειτουργία μιας τέτοιας κερδοφόρας φροντιστηριακής επιχείρησης, παρά και ενάντια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τέτοιου είδους δραστηριότητες. Η ενισχυτική διδασκαλία είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας και όχι της Νομαρχίας και παραδίδεται δωρεάν", αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Επισημαίνουν, δε, ότι τα μέτρα και οι ενέργειες αυτές της Νομαρχίας αποσπούν ένα βασικό μορφωτικό τμήμα του δημόσιου σχολείου και αποσκοπούν στο να παραδώσουν από την πίσω πόρτα την παιδεία στους νόμους της αγοράς και του κεφαλαίου. "Σιγά σιγά και φέτα φέτα, λοιπόν, ιδιωτικοποιούν την παιδεία αναγκάζοντας τους μαθητές, αν θέλουν να μάθουν, να πληρώνουν. Γίνεται φανερό, λοιπόν, τι αποκέντρωση και εκσυγχρονισμό σχεδιάζουν και για το χώρο της παιδείας", καταλήγουν.

Ο Αλέκος Αρβανιτίδης,πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ-Δ είπε στο "Ρ": "Οι εκπαιδευτικοί του βόρειου συγκροτήματος Δωδεκανήσου δηλώνουμε ανυποχώρητοι, ότι θα συνεχίσουμε την πάλη για δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Οποιαδήποτε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας θα συναντήσουν μπροστά τους το ενωμένο πανεκπαιδευτικό μέτωπο πάλης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα ζητήματα της εκπαίδευσης. Δηλώνουμε ότι η νεοσυντηρητική λαίλαπα της ιδιωτικοποίησης, που αθρόα προωθεί αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, είναι καταδικαστέα. Ζητάμε να πάρει σάρκα και οστά η ενισχυτική διδασκαλία, θεσμός ενίσχυσης και αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Αυτός είναι και ο βασικός δρόμος για να χτυπηθεί και η παραπαιδεία, να ενισχυθεί το δικαίωμα των μαθητών για ουσιαστική μόρφωση. Θα συνεχίσουμε την πάλη με συλλαλητήριο πριν από το Πάσχα και συγκρότηση με οργανωτική μορφή Μετώπου Παιδείας στην Κω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ