Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Νέο" σύστημα επιχειρηματικής δράσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Στο προσχέδιο νόμου για την "Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας", που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, καταβαραθρώνεται ακόμα κι αυτό το ελλιπές σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Στα ερείπιά του στήνεται το "νέο" σύστημα επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου".

Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρει τα εξής:

  • Με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν γίνεται φανερή η επιδίωξη της κυβέρνησης να μεταφέρει όλο το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών πρόνοιας στους εργαζόμενους.
  • Με το πολυπλόκαμο σύστημα πρόνοιας, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η πλειοψηφία των εργαζομένων, που σήμερα έχουν περισσότερη ανάγκη από τις υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, θα πρέπει να ξαναπληρώσουν γι' αυτές στα ταμεία των νέων φορέων κοινωνικής φροντίδας.
  • Δίνεται το πράσινο φως για ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου και σ' αυτόν τον τομέα, με την κυβερνητική "βούλα", αφού με απόφαση του αρμόδιου υπουργού θα χορηγούνται "πιστοποιητικά" για τη λειτουργία ιδιωτικών κέντρων "κοινωνικής φροντίδας" και θα επιχορηγούνται από το κράτος.
  • Συστήνεται Ανώνυμη Εταιρία που θα διαχειρίζεται όλη την περιουσία, κινητή και ακίνητη, των δημοσίων προνοιακών ιδρυμάτων, με στόχο το ξεπούλημά της για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.
  • Συγκροτείται σύστημα εθελοντισμού με δομή πρωτοβάθμιας ως και τριτοβάθμιας οργάνωσης, που θα ασκεί δήθεν προνοιακή πολιτική, αλλά θα λειτουργεί ως όργανο κοινωνικής συναίνεσης μέσα στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου".
  • Τελικά, όσοι χρειάζονται τις υπηρεσίες πρόνοιας, όχι μόνο θα πληρώνουν για τις όποιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν, αλλά η παροχή από αυτές θα είναι υποβαθμισμένη και κακής ποιότητας, αφού δε θα υπάρχει ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, αλλά κάποιοι σεμιναριακά εκπαιδευμένοι εθελοντές.
  • Η αποδιάρθρωση αυτή θα πλήξει και τους εργαζόμενους στον τομέα της πρόνοιας. Στους χιλιάδες εργαζόμενους στα προνοιακά ιδρύματα και σ' αυτές τις υπηρεσίες όχι μόνο αλλάζει το εργασιακό καθεστώς τους, αλλά και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χάσουν τη δουλιά τους με το χαρακτηρισμό τους ως πλεονάζον προσωπικό.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ο λαός θα δώσει την απάντηση που πρέπει. Ας μην αυταπατώνται γι' αυτό η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ