Παρασκευή 20 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"
Πρόταση διαλόγου για να προσφέρει ο δήμος έργο

Πρόταση διαλόγου και συνεργασίας μαζί της, απηύθυνε χτες στους δυσαρεστημένους οπαδούς, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η "Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών" Ηρακλείου. Το σκεπτικό της πρότασης, όπως το παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Στ. Ορφανός είναι πως "για να μπορέσει ο Δήμος Ηρακλείου να προσφέρει έργο στους δημότες πρέπει να ξεφύγει από την κομματικοποίηση και τον κυβερνητικό έλεγχο. Σε μια τέτοια προοπτική καλούμε να συμβάλουν και όσοι οπαδοί, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν σ' αυτή την εκτίμηση".

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη στο δήμο, ενόψει εκλογών, ο Στ. Ορφανός σημείωσε πως "υποτιμά την κρίση του δημότη. Ενώ οι ίδιοι οι υποψήφιοι για το "χρίσμα" χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο - λίγο πολύ - ανεπαρκή, θεωρούν αυτονόητο οι Ηρακλειώτες να ψηφίσουν για δήμαρχο όποιον αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ - μέλη μιας "χρήσης" τούς λένε τώρα - σκέφτονται να μην τα ρωτήσουν. Αντίληψη αλαζονική, προκλητική για τη νοημοσύνη των Ηρακλειωτών, που έχει οδηγήσει σε απόλυτη κομματικοποίηση το Δήμο Ηρακλείου".

Συνεχίζοντας ο Στ. Ορφανός επισήμανε πως "τα τελευταία 25 χρόνια όλοι οι δήμαρχοι ήταν ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία ούτε για το έργο τους ούτε για την επανεκλογή τους. Ακριβώς γι' αυτό δεν κατάφεραν να αποσπάσουν για το Ηράκλειο κάτι περισσότερο από τα ψίχουλα των επιχορηγήσεων που δίνει η κυβέρνηση. Δεν έχει νόημα η αναζήτηση των προσώπων, που θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική, ίσως με το πιο φιλολαϊκό προφίλ και με λιγότερες αντιδράσεις".

Η "Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών" Ηρακλείου, τόνισε ο Στ. Ορφανός, διεκδικείθεαματική και γενναία αύξηση των οικονομικών του δήμου, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του δημότη. Να συμπαρασταθεί ο δήμος στα κοινωνικά ασθενέστερα στρώματα, διευρύνοντας τις κοινωνικές του υπηρεσίες. Να ενεργοποιήσει τους δημότες για τη λύση των προβλημάτων τους.

Τέλος, ο Στ. Ορφανός κατήγγειλε τον δήμαρχο Κώστα Ασλάνη ότι προχωρά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου, χωρίς προηγούμενα να έχει φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και παρατυπίες, καθώς και την αγωγή που κατέθεσαν σε βάρος του δήμου μελετητές του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ